VIDEO Rootsis Ojamaal Visbys pussitati keset päeva naine surnuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Rootsis Ojamaal Visbys pussitati 6. juulil 2022 naist. Parameedikud üritasid naise elu päästa ja ta viidi Visby haiglasse, kuid vigastused olid nii rasked, et ta suri
Rootsis Ojamaal Visbys pussitati 6. juulil 2022 naist. Parameedikud üritasid naise elu päästa ja ta viidi Visby haiglasse, kuid vigastused olid nii rasked, et ta suri Foto: TT News Agency/Henrik Montgomery via REUTERS/Scanpix

Rootsi Ojamaa saare suurimas linnas Visbys leidis aset pussitamine, milles kaotas elu naine.

Juhtum leidis aset 6. juulil kohaliku aja järgi pärastlõunal ja sündmuskohale kutsutud parameedikud üritasid naise elu päästa. Vigastatud naine viidi Visby haiglasse, kus ta politsei teatel kella 21.00 ajal kohaliku aja järgi suri, teatab hs.fi.

Politsei võttis kahtlusaluse isiku kuriteopaiga lähedal kinni. Kuriteokahtlus muutus hiljem mõrvakatsest mõrvaks. Uurijate teatel lähtuvad nad juhtumi uurimisel sellest, et tegu oli ettekavatsetud.

Rootsis Ojamaal Visbys suri 6. juulil 2022 pussitamise tagajärjel naine. Politsei pidas kahtlusaluse kinni. Pildil keskel kahe politseiniku vahel
Rootsis Ojamaal Visbys suri 6. juulil 2022 pussitamise tagajärjel naine. Politsei pidas kahtlusaluse kinni. Pildil keskel kahe politseiniku vahel Foto: Photo by Henrik Montgomery / TT News Agency / AFP/Scanpix

Kahtlustatav on 33-aastane mees, ohver on kuuekümnendates eluaastates naine. Politsei kinnitusel on nad mõlemad pärit Rootsi mandrilt, mitte Ojamaalt.

Pealtnägijate sõnul püüdsid eraisikud arvatava kurjategija kinni ja hoidsid teda kinni kuni politsei saabumiseni. Politsei tänas pressikonverentsil avalikkust abi eest, mis aitas kaasa kahtlustatava kinnipidamisele.

Pussitamine toimus Visby Donnersi platsil ajal, kui Ojamaal toimub Almdaleni poliitikanädal, mille tõttu on seal koos Rootsi poliitiline eliit.

Rootsi Keskerakonna esinaine Annie Lööf pidi Donnersi platsil pressikonverentsi pidama, kuid see jäeti juhtunu tõttu ära.

Politsei pressiesindaja Ola Österling ütles, et seni pole viiteid, et mõrv oleks olnud poliitiliselt motiveeritud. Ajendit uuritakse. Politsei kinnitusel piirkonnas enam ohtu ei ole.

Rootsi väljaanne aftonbladet.se teatas, et kahtlusalusel mehel on tugevad sidemed Põhjamaade vastupanuliikumisega. Ta on osalenud liikumise meeleavaldustel, kirjutanud paremäärmuslikke artikleid ja teinud raadiosaateid netimeedia leheküljele Nordfront.

Politsei ei ole lehe teavet kommenteerinud.

Teada on, et kahtlusalune mees on avalikult eitanud holokausti. Enne Visbys toime pandud pussitamist avaldas ta ühe massitulistajaga 1990. aastatel tehtud intervjuu.

Rootsi meedia andmetel kaotas Visby kesklinnas elu 64-aastane Ing-Marie Wieselgren, kes töötas Rootsi munitsipaaltööandjate assotsiatsioonis (SKR).

SKR on Rootsi suurim tööandjate liit. Wieselgren oli SKR-i psühhiaatriateenuste riiklik koordinaator.

«Kaotasime lugupeetud ja armastatud töötaja, tema kolleegid kaotasid hea sõbra ja kogu Rootsi kaotas vaimse tervise küsimustes ühe oma tugevama hääle,» säutsus SKR-i asepresident Carola Gunnarsson Twitteris.

Almdaleni poliitikanädala korraldamise eest vastutava Gotlandi piirkonna esindaja Mia Stuhre ütles pressiteates, et piirkonnas on kriisiabi saadaval.

«See on väga tõsine ja kohutav. Gotlandi piirkond ja Rootsi kirik kutsuvad olukorra pärast muretsejaid Visby katedraali. Siin toetatakse, kui keegi tahab juhtunust rääkida,» teatas Stuhre.

Juba viikingiajal tuntud Visbys korraldatav traditsiooniline poliitikanädal algas 3. juulil ja lõppeb 7. juulil.

Visby on Rootsi Ojamaa saare suurim linn. See on Ojamaa valla keskus, mis on ühtlasi Ojamaa lääni ainuke omavalitsus. Visby rahvaarv on 22 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles