Interpol: osa Ukrainale saadetud relvadest jõuab kurjategijate kätte

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina sõdur katsetamas droonitõrjerelva. Selle ostisd ukrainlastele kanadalased, kes kogusid ostuks raha heategevuskontserdiga. Foto on tehtud 14. mail Kiievi lähedal
Ukraina sõdur katsetamas droonitõrjerelva. Selle ostisd ukrainlastele kanadalased, kes kogusid ostuks raha heategevuskontserdiga. Foto on tehtud 14. mail Kiievi lähedal Foto: Pavlo_Bagmut/Ukrinform/Scanpix

Rahvusvahelise kriminaalpolitsei organisatsiooni Interpol juhi Jürgen Stocki sõnul jõuab osa relvadest, mis saadetakse Ukrainale Venemaa vastu sõdimiseks, kurjategijate kätte ja mustale turule.

Stock lisas, et pärast Vene-Ukraina konflikti lõppu on relvaturg Ukrainale mõeldud relvadega üleujutatud, ning ta kutsus Interpoli liikmesriike, eelkõige neid, mis tarnivad Ukrainale relvi, tegema kadunud relvade leidmiseks koostööd, teatab theguardian.com.

«Kui relvad vaikivad, lahvatab ebaseaduslike relvade äri. Teame seda varasemate relvakonfliktide põhjal. Kriminaalid hoiavad Ukrainasse saadetavatel relvadel silma peal ja üritavad neid kätte saada,» ütles Stock.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles