Võrus koeraga jalutanud mees: olen politseiametniku öeldud sõnadest šokeeritud (1)

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Koer. Pilt on illustreeriv.
Koer. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Elu24 toimetusele kirjutas Võru elanik, kes jagas oma lugu koeraga jalutuskäigust, mis lõppes tema jaoks šokeerivalt. 

Võru elanik Jüri jalutas 1. juunil oma koeraga Võrus Petseri tänava lõpus Tamula järve kaldal.

«Läksin oma väikse koeraga jalutama. Juba kaugelt nägin, et Juudi pargis jookseb vabalt ringi suur pruunikat värvi koer ja püüab talle visatavaid esemeid. Esemeid viskas naine, erariietes,» kirjutab Jüri Elu24-le. 

«Mu koer hirmunult vaatas suurt koera, kes hakkas meie suunas liikuma. Ma karjusin täiest kõrist, et pange oma koer kohe kinni! Lisasin, et Tallinnas Kadrioru pargis just oli toimunud raske koerarünnak väikesele koerale ja inimesele, kes oma koeraga jalutas. Seepeale naine nähvas ülbelt: «Nii need koerad teevadki!»» Jüri oli naise sõnadest šokeeritud.

«Õigustati jõhkrat koerarünnakut. Ma hõikasin: «Haiged inimesed!» Nüüd alles märkasin, et olin neid sõnu öelnud PPA (politsei- ja piirivalveameti) ametnikele,» tõdeb Jüri.

«Seisis kaks tumehalli VW Transporteri bussi,» jätkab Jüri. «Ühe bussi tagaluuk oli üles tõstetud. Nägin suurt metallist koerapuuri, mille üks uks oli lahti. Selle bussi juures seisnud PPA ametnik tõstis ähvardades minu peale häält, öeldes: «Keda te siin haigeteks inimesteks nimetate?»»

Politseibuss. Pilt on illustratiivne.
Politseibuss. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Mehe sõnul oli edasine olukord selline, et suur koer tahtis puurist lõrisedes välja murda ning tema koera ja teda rünnata, kuid õnneks jõudis politseiametnik kiiresti luugi enda taga sulgeda, muidu oleks võinud juhtuda suur õnnetus.

«Ma olen kõrgvererõhuhaige. Tundsin, kuidas mul hakkas halb. Jõudsin vaid öelda: «See, et te olete PPA ametnikud, ei anna teile õigust kodanikke ja nende rihma otsas jalutavaid koeri rünnata, hirmutada, ähvardada,»» ütleb Jüri, kes leiab, et ka PPA ei tohi oma koeri treenida kohas, mis pole selleks ette nähtud.

Mehe sõnul tunnistas sündmust ka kolmas PPA meesametnik, kes oli viisakas, igati korrektne ja rahulik ega õigustanud oma kolleegide ebaprofessionaalset käitumist.

Asjaolusid uuritakse

Elu24 proovis mitu korda selle juhtumi kohta PPA-lt rohkem infot saada, kuid saime vastuseks vaid, et asja uuritakse. 

«Võtame selliseid kaebuseid väga tõsiselt ning tegeleme jätkuvalt asjaolude kontrollimisega, et selgitada seejuures välja kõik juhtunu asjaolud,» ütles PPA pressiesindaja Liis Krigul. «Samasisuline kaebus esitati ka politsei sisekontrollibüroole ja hetkel tegeleme asjaolude kontrollimisega,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles