Robert Sarve hagi taluniku vastu saadeti ringiga tagasi maakohtusse: asja lahendamisel on tehtud menetluslikke vigu

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Robert Sarve hagi Valga asevallavanema ja lihaveisekasvataja Kaupo Kutsari vastu jõuab ringiga taas maakohtusse.
Robert Sarve hagi Valga asevallavanema ja lihaveisekasvataja Kaupo Kutsari vastu jõuab ringiga taas maakohtusse. Foto: Arvo Meeks/ Raul Mee

Mitmest kohtuastmest läbi käinud Robert Sarve hagi Valga asevallavanema ja lihaveisekasvataja Kaupo Kutsari vastu jõuab ringiga taas maakohtusse. Riigikohus leidis, et asja lahendamisel on tehtud menetluslikke vigu.

Netisõimu vastu võitlev Robert Sarv on sattunud esindaja rollist hoopiski hageja rolli. Nimelt kaebas ta ebaõigete andmete jagamise eest kohtusse Valga asevallavanema ja taluniku Kaupo Kutsari ning nõuab temalt mittevaralise kahju hüvitist kohtu äranägemisel. Ringkonnakohus otsustas möödunud sügisel jätta Sarve nõude rahuldamata. 28. veebruaril võttis riigikohus vastu Sarve esitatud kassatsioonkaebuse, mis nüüd ka rahuldati.

«Riigikohtu soov asi läbi vaadata tähendab kahte varianti: kas madalama astme kohtud on millegi vastu eksinud või on riigikohtul selle kaasuse pinnalt kohtupraktika kujundamiseks midagi ühiskonnale laiemalt öelda. Igal juhul on tegemist võiduga, lihtsalt küsimus on see, kes võidab, kas mina või ühiskond laiemalt,» selgitas Sarv märtsis Elu24-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles