Robert Sarv läheb taluniku vastu riigikohtusse: me ei ole siiani ühtegi tõendit näinud

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Robert Sarve hagi Valga asevallavanema ja lihaveisekasvataja Kaupo Kutsari vastu jõuab ringiga taas maakohtusse.
Robert Sarve hagi Valga asevallavanema ja lihaveisekasvataja Kaupo Kutsari vastu jõuab ringiga taas maakohtusse. Foto: Arvo Meeks/ Raul Mee

Riigikohus otsustas veebruarikuu viimasel päeval menetlusse võtta Robert Sarve hagi Kaupo Kutsari vastu ebaõigete andmete ümberlükkamiseks, mittevaralise kahju hüvitamiseks ja viivise väljamõistmiseks.

Netisõimu vastu võitlev Robert Sarv sattus esindaja rollist hoopiski hageja rolli: nimelt kaebas ta ebaõigete andmete jagamise eest kohtusse Valgamaa taluniku ning nõudis temalt mittevaralise kahju hüvitist kohtu äranägemisel. Ringkonnakohus otsustas möödunud sügisel jätta Sarve nõude rahuldamata. 28. veebruaril võttis riigikohus vastu Sarve esitatud kassatsioonkaebuse – seega ei pruugi Kaupo Kutsar olla võitnud ning lõplik tõde selgub Sarve sõnul riigikohtus.

«Riigikohtu soov asi läbi vaadata tähendab kahte varianti: kas madalama astme kohtud on millegi vastu eksinud või on riigikohtul selle kaasuse pinnalt kohtupraktika kujundamiseks midagi ühiskonnale laiemalt öelda. Igal juhul on tegemist võiduga, lihtsalt küsimus on see, kes võidab, kas mina või ühiskond laiemalt,» selgitab Sarv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles