Räppar Gameboy Tetris sõjavastasest petitsioonist: ikka allkirjastan

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Gameboy Tetris ehk Pavel Botšarov
Gameboy Tetris ehk Pavel Botšarov Foto: Sander Ilvest

Legendaarne muusik Gameboy Tetris ütles Elu24-le, et tema kavatseb Eestis elavate venelaste algatatud sõjavastase petitsiooni allkirjastada. 

Gameboy Tetris (kodanikunimega Pavel Botšarov) on Eesti muusik ja raadiosaatejuht, kes on ka tuntud kui räpipundi 5Miinust liige.

1. mail avaldas Elu24 artikli sellest, kes on alla kirjutanud Eesti venelaste algatatud sõjavastasele petitsioonile. «Meie, Eesti venekeelsed elanikud, nii siin sündinud ja kasvanud kui ka hiljuti riiki saabunud, jälgime valu ja õudusega juba teist kuud kestvat Putini režiimi agressiooni Ukraina vastu. Me ei saa mitte mõista, et see kuritegelik sõda heidab paratamatult varju kogu vene rahvale ja vene kultuurile,» kirjutavad petitsiooni algatajad, kelle hulka kuuluvad Aleksander Avramenko (psühholoog), Savva Bõtškov (IT-spetsialist), Ljubov Zahharova (FAS-i aktivist), Mihhail Tamm (füüsik), Artem Tamojan (IT-spetsialist), Nikolai Formozov (bioloog), Marta Hršanovskaja (IT-spetsialist) ja Jevgenia Tširikova (Activatica projektijuht).

Elu24 uuris Pavel Botšarovilt, kas ta plaanib samuti petitsioonile alla kirjutada ning kui palju ta ennast sõjauudistega kursis hoiab.   

«Ikka allkirjastan,» vastas Botšarov Elu24-le.

Sõjauudite pidevat jälgimist püüab artist vältida. «Viimasel ajal üritan mitte vaadata sõjauudiseid, et säilitada oma närve. See vaatamine ikka väga stressirohke minu jaoks,» avaldab räppar. «Mingi hetk ma vaatasin neid nii palju, et sain aru, et Youtube ja Facebook mulle enam midagi teist vaadata ei paku. Niimoodi võib ka hulluks minna,» tõdeb artist. 

«Tegelikult saad ikka teada, mis toimub, sest ümberringi kõik räägivad sellest. Mina rohkem ei jälgi iga samm,» ütleb Botšarov.  

Gameboy Tetrist on nimetatud meheks, kes pani eestlased venelasi armastama. Elu24 on varasemalt kirjutanud sellest, kuidas Gameboy Tetris õppis selgeks eesti keele tänu oma eestlannast naisele. Loe SIIT

Petitsiooniga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles