Kes on alla kirjutanud Eesti venelaste algatatud sõjavastasele petitsioonile? (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ukraina tank. Pilt on illustreeriv.
Ukraina tank. Pilt on illustreeriv. Foto: YASUYOSHI CHIBA, Scanpix

Eestis elavad venelased on loonud sõjavastase petitsiooni, millele on alla kirjutanud juba 823 inimest. Kes on allakirjutanute seas? Lootes kultuuritegelastelt vastuseid saada, jäime paraku pika ninaga. 

«Meie, Eesti venekeelsed elanikud, nii siin sündinud ja kasvanud kui ka hiljuti riiki saabunud, jälgime valu ja õudusega juba teist kuud kestvat Putini režiimi agressiooni Ukraina vastu. Me ei saa mitte mõista, et see kuritegelik sõda heidab paratamatult varju kogu vene rahvale ja vene kultuurile,» kirjutavad petitsiooni algatajad, kelle hulka kuuluvad Aleksander Avramenko (psühholoog), Savva Bõtškov (IT-spetsialist), Ljubov Zahharova (FAS-i aktivist), Mihhail Tamm (füüsik), Artem Tamojan (IT-spetsialist), Nikolai Formozov (bioloog), Marta Hršanovskaja (IT-spetsialist) ja Jevgenia Tširikova (Activatica projektijuht). 

«Oleme veendunud, et praegu on kõigi vene keelt kõnelevate inimeste, ükskõik kus nad viibivad, kohus rääkida toimuva lubamatusest ja kuritegelikkusest, kasutades selleks kõiki võimalikke vahendeid ja platvorme. Nõuame sõjalise agressiooni viivitamatut lõpetamist ja Vene vägede väljaviimist Ukraina territooriumilt,» seisab petitsioonis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles