Robert Sarv Deppi ja Heardi kohtumenetlusest: võib-olla nad teevad dokumentaali

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Robert Sarv.
Robert Sarv. Foto: Konstantin Sednev

«Eestis näiteks midagi sellist üldjuhul teha ei saaks, seadus piirab väga selgelt otseedastamist, aga eks see ole riigikogu või kohtunike otsustada,» kommenteerib Robert Sarv Johnny Deppi ja Amber Heardi kohtuasja. 

«R2 hommiku» saatejuht küsis Robert Sarve käest, et kuidas on võimalik, et praegu käivat Deppi ja Heardi kohtumenetlust saab näha üle maailma otseülekandena. «Võib-olla teevad nad dokumentaali, võib-olla on see suur mõlemapoolne PR-projekt — me ei tea seda tegelikult,» vastas Sarv. 

«Ma ei saa öelda, et teatud detailsemaks läinud kohtuasjad, mida üldiselt arutatakse kinniste uste taga, ei kanta YouTubes otseülekandena üle. Musta pesu pestakse ikka korralikult,» sõnab Sarv, et selliseid asju juhtub. Eestis midagi sellist üldjuhul teha ei saaks. 

Kas selline asi võiks olla Eestis lubatud? «Eestis näiteks midagi sellist üldjuhul teha ei saaks, seadus piirab väga selgelt otseedastamist, aga eks see ole riigikogu või kohtunike otsustada. Ma ei näe otsest probleemi, et teatud avalikkusele väga suurt huvi pakkuvaid kohtuasju laiemalt edastada.»

«USA-s on vandekohtu veenmisel väga suur roll, Eestis käib see rohkem emotsioonitult,» selgitas Sarv USA ja Eesti kohtusüsteemide erinevust.

«Eestis on ka esimese astme kuritegude puhul rahvakohtunikud kaasatud ja nad ongi just kaasatud selleks, et lisaks juriidilisele aspektile saaks ka kõrvaltvaataja sissevaadet täiesti tavaliselt inimestelt. Just selle tagamiseks, et ühiskonnahääl jõuaks kohtusaali rohkem kui muidu,» lisas Sarv, et ka Eestis kasutatakse tavainimesi kohtusüsteemis, kuid USA-s on neil palju suurem otsustajaroll.

Kuula kogu intervjuud videost. 

Nii Depp kui Heard süüdistavad üksteist perevägivallas ning nõuavad teineteiselt laimu eest miljoneid. Tänaseks on kuulatud mitmeid tunnistusi, ka Deppi oma, ja peagi istub tunnistajapinki Heard.

USA näitleja Johnny Depp (58) kaotas 2020. aasta suvel laimukaebuse meediaväljaande The Sun vastu. Ajaleht nimetas näitlejat perevägivalla süüdistuste kohaselt naisepeksjaks. Kõmuline kohtuprotsess tõi päevavalgele Deppi ja tema eksabikaasa Amber Heardi (35) inetu suhte, mida meedias jõudsalt kajastati.

Kuigi Depp sai Inglismaal toimunud kohtuprotsessis valusalt lüüa, ei anna näitleja alla. Nüüd käib järjekordne kõmuline kohtuprotsess. Nimelt sai Depp 2021. aasta augustis õiguse kaevata edasi Heardi vastu esitatud 50-miljoniline kohtuasi peale seda, kui Virginia kohtunik otsustas eirata naise palvet jätta hagi rahuldamata.

Heard kaebas seejärel Deppi kohtusse ja nõuab mehelt sadat miljonit dollarit. Praegu tundub, et kohtunik kuulab mõlema kaebusi korraga. Kohtuprotsess Virginia kohtumajas algas 11. aprillil. Loe, mis selle aja jooksul kohtusaalis toimunud on SIIT ja SIIT.

Depp ja Heard said kokku 2012. aastal ning abiellusid kolm aastat hiljem. Nende abielu ei kestnud kaua, 2016. aasta mais nõudis Heard mehelt lahutust ja süüdistas Deppi koduvägivallas.

2016. aasta augustis jõudsid Depp ja Heard oma lahutuses kokkuleppele ja tegid koos ühise avalduse. «Meie suhe oli intensiivselt kirglik, vahel muutlik, kuid alati seotud armastusega. Kumbki osapool ei ole levitanud valeandmeid rahalise kasu nimel. Füüsilise ega emotsionaalse kahjude kavatsust ei eksisteerinud.»

Mõlemad allkirjastasid konfidentsiaalsuslepingu ning Heard sai lahutusest seitse miljonit dollarit, mille näitlejanna andis kõik heategevusele. Paari lahutus jõustus 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles