Reet Linna ei mõista Anne Veski vaikimist: selle plekkordeni võib seina külge kinni lüüa (11)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Reet Linna
Reet Linna Foto: Remo Tõnismäe

Saatejuht ja laulja Reet Linna tunnistas raadiosaates «Hommik!», et ei mõista, miks Anne Veski Ukraina sõja ja Venemaalt saadud ordeni teemal vaikib.

Raadio 2 hommikuprogrammis olid külas Reet Linna ja Elina Nechayeva. Lisaks kõigele muule tuli teemaks Ukrainas toimuv ja Anne Veski kõnekas vastus seoses Venemaalt saadud ordeni tagastamisega.

«Ma arvan tegelikult, et mingi seisukoha peab võtma. Praegu on inimesed tohutult haavatavad,» ütles Linna.

Endine välisminister Urmas Reinsalu tegi aprilli alguses üleskutse, et Venemaalt ordeni saanud eestlased need tagastaksid. Kui Õhtuleht võttis ühendust 2011. aastal Venemaalt Sõpruse ordeni saanud Anne Veskiga ja küsis, kas laulja plaanib selle tagastada, viskas Veski kõne hargile.

Reet Linna ei mõista kolleegi käitumist

Reet Linna tõdes hommikuprogrammis, et ei mõista Veski vaikimist. «See üks plekkorden... selle võib seina külge kinni lüüa. See tegelikult ei loe ju mitte midagi,» nentis ta. Küsimusele, kas Veski peaks praegu sõja teemal sõna võtma, vastas Linna jaatavalt. «Ta jättis nagu kommenteerimata, ei öelnud üht ega teist. Et seda kõike vältida, peaks seisukoha võtma.»

Reet Linna
Reet Linna Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Lisaks Linnale oli saates Elina Nechayeva, kes sattus hiljuti pahameeletormi alla, kui viis saates «Hommik Anuga» küsimusele vastamise asemel jututeema mujale. Loe pikemalt SIIT!

Nechayeva tunnistas, et ei olnud pühapäeval eetris olnud saates selliseks küsimuseks valmis ja sestap jäi ka täbarasse olukorda. «Ma läksin enda uuest laulust rääkima...» Siiski kinnitas ta taas, et mõistab Ukrainas toimuva hukka. «Absoluutselt.»

Vene publikuga artistidest rääkides tõdes Linna, et praegu tuleks hoida kodumaa publikut. «Mõistus ütleb, et pigem tuleks hoida seda publikut, kes sul siin on. Ma olen seda meelt, et mingi seisukoht peab olema,» ütles Linna, pöördudes Nechayeva poole. Viimane aga vastas, et võib-olla kõik ei soovi oma mõtteid välja öelda. «Ja neil on selleks tegelikult õigus,» lisas ta.

Elina Nechayeva
Elina Nechayeva Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Linna oli kärme vahele segama. «Neil on selleks õigus, aga mõeldes selle peale, mis õudused seal tegelikult toimunud on. Sa oled ise veel nii noor, et sul ei ole veel peret ega lapsi, et meid paneb see teistmoodi mõtlema,» lisas telenägu.

Kuula täispikka raadiosaadet SIIT!

Tagasi üles