Reede õhtul nabiti pealinnas kinni kaks stardipüstoli «kangelast». Politsei: keeruline on mõista vajadust neid kõigile müüa

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Stardipüstol. Foto on illustreeriv.
Stardipüstol. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik / Postimees

Politsei sai eile kaks ärevat väljakutset, kus teatati, et Põhja-Tallinnas sihitakse stardipüstoliga nii taevast kui kaaskodanikku. 

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre säutsus reedel Twitteris: «Täna mitmeid teateid linnaruumis stardipüstoliga paugutamise kohta. Väga keeruline on mõista vajadust müüa neid kõikjal ja kõigile.»

Elu24-le täpsustas Tambre, et politsei sai eile kaks väljakutset Põhja-Tallinnast.

«Ühel juhul helistas kella 20 ajal õhtul häirekeskusesse inimene, kelle sõnul ta nägi, kuidas üks inimene tulistas teise inimese suunas stardipüstoliga.» Kärmelt teatele reageerinud politseipatrull pidas mehe kinni. Mehe isiklike asjade seast leiti stardipüstol ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Kõigest poolt tundi hiljem sai häirekeskus uue säärase teate.

«Umbes kella 20.30 paiku teatati, et mees võttis kätte relva ja tulistas õhku. Politseipatrull reageeris kirjeldusele vastavat meest otsima ja veidi hiljem peeti alkoholijoobes olnud isik kinni,» sõnas Tambre.

Asjaolude selgitamiseks viidi härra politseijaoskonda, kus ta paigutati hiljem kainenema. Väidetavalt relva aga tema juurest ei leitud. 

Ka laupäev tõi taolise juhtumi.

Põhja prefektuuri operatiivjuht selgitas, et stardipüstolit tohib kasutada ainult selleks ettenähtud kohtades, kuid kindlasti mitte linnaruumis, kus liiguvad teised inimesed.

«Kui inimene kasutab stardipüstolit, tekitades sellega teistes hirmu või teisi ähvardades, siis see on rikkumine, mille eest ta võetakse kriminaalkorras vastutusele. Politsei käsitleb relvaga seotud teateid alati kõrgeima prioriteediga ja reageerib suurte jõududega. Kunagi ei tea pelgalt relva välimuse järgi, kas tegemist on päris tulirelvaga või mitte.»

Selline paugutamine on Tambre sõnul vastutustundetu, arvestades ka Ukrainas toimuvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles