Näitleja Sean Penn otsib miljardäri, kes lõpetaks sõja Ukrainas (3)

Elu24
Copy
Sean Penn rääkimas pressikonverentsil Krakowis. 23. märts.
Sean Penn rääkimas pressikonverentsil Krakowis. 23. märts. Foto: Jakub Porzycki/AGENCJA WYBORCZA.pl/Agencja Wyborcza.pl via REUTERS/Scanpix

Hollywoodi näitleja Sean Penn otsib sotsiaalmeedia kaudu miljardäri, kes ostaks Ukrainale sõjatehnikat. «Üks miljardär võiks selle sõja Ukrainas lõpetada,» arvab Penn.

61-aastane Penn annab sotsiaalmeedias teada, et otsib mõnda miljardäri, kes ostaks Ukrainale kahe üksuse jagu F-15 või F-16 hävituslennukeid, mille maksumus on 300 miljonit dollarit. Lisaks kuluks 200 miljonit dollarit raketitõrjevarustuse peale.

Penn lisab järgmises säutsus: «Üks miljardär võiks selle sõja Ukrainas lõpetada.»

Näitleja on sõja vältel võtnud pidevalt Ukraina toetuseks tugevalt sõna ning viibis veebruari lõpus suisa Ukrainas kohapeal, et filmida seal Venemaa rünnakust dokumentaalfilmi.

Möödunud nädalal toimunud Oscarite jagamise kohta ütles näitleja, et kui Ukraina presidendil, endisel näitlejal Volodõmor Zelenskõil ei lubata Oscarite galal kõnet pidada, sulatab Penn oma kuldkujud ära, vahendab The Guardian. Penn on võitnud karjääri jooksul kaks Oscarit.

Penn on aastate jooksul olnud paljude sõjavastaste ja humanitaaroperatsioonide keskmes. 2020. aasta dokumentaalfilm «Citizen Penn» («Kodanik Penn») kirjeldas näitleja jõupingutusi mittetulundusühingu CORE asutamisel, mis oli vastuseks 2010. aasta Haiti maavärinatele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles