Hollywoodi näitleja on Ukrainas ja filmib dokumentaalfilmi

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
USA näitleja ja režissöör Sean Penn Kiievis toimunud pressikonverentsil 24. veebruaril 2022.
USA näitleja ja režissöör Sean Penn Kiievis toimunud pressikonverentsil 24. veebruaril 2022. Foto: Reuters/ScanPix

Hollywoodi staar ja kahekordne Oscari-võitja Sean Penn (61) on hetkel Ukrainas ja filmib seal Venemaa rünnakust dokumentaalfilmi. 

Ameerika näitleja ja režissöör Sean Penn on hetkel Ukrainas ja filmib seal dokumentaalfilmi, vahendab Variety. Oscari-võitja asukohta on kinnitanud ka filmistuudio Vice Studios, kellele valmiv dokumentaalfilm kuulub.

Ettevalmistused dokumentaalfilmiks on kestnud juba mõnda aega. Varasemalt külastas Penn Ukrainat 2021. aasta novembris.

Neljapäeval osales Penn Ukraina pealinnas Kiievis toimunud pressikonverentsil. «Penn on käinud presidendi kantseleis, rääkinud asepeaministriga sealhulgas ka kohalike ajakirjanike ning Ukraina sõjaväega,» avaldati meedias.

Näitleja Sean Penn on võitnud kaks Oscarit rollide eest filmides «Saladuste jõgi» (2003) ja «Milk» (2008).
Näitleja Sean Penn on võitnud kaks Oscarit rollide eest filmides «Saladuste jõgi» (2003) ja «Milk» (2008). Foto: AFP/Scanpix

Presidendi kantselei tegi seoses ameeriklasega ametliku avalduse ning kiitis Penni. «Režissöör tuli spetsiaalselt Kiievisse, et siinseid sündmusi ja Ukrainas toimuvat jäädvustada, eesmärgiga näidata maailmale tõde Venemaa sissetungist meie riiki. Sean Penn on üks neist, kes toetab Ukrainat, tänapäevast Ukrainat. Meie riik on talle sellise julguse ja aususe eest tänulik.»

Avalduses lisati: «Sean Penn demonstreerib vaprust, millest on paljudel teistel, eriti mõnel lääne poliitikul, puudu jäänud. Mida rohkem on selliseid inimesi, Ukraina tõelisi sõpru, kes toetavad vabadusvõitlust, seda kiiremini suudame peatada selle kohutava Venemaa sissetungi.»

Ukraina presidendi kantselei tänab Penni tema julguse eest.
Ukraina presidendi kantselei tänab Penni tema julguse eest. Foto: REUTERS/Scanpix

Penn on aastate jooksul olnud paljude sõjavastaste ja humanitaaroperatsioonide keskmes. 2020. aasta dokumentaalfilm «Citizen Penn» («Kodanik Penn») kirjeldas näitleja jõupingutusi mittetulundusühingu CORE asutamisel, mis oli vastuseks 2010. aasta Haiti maavärinatele. 

Venemaa president Vladimir Putin tunnustas esmaspäeval Donetski ja Luganski isehakanud rahvavabariike ning teatas ööl vastu 24. veebruarit sõjalise operatsiooni alustamisest Donbassis. Sama päeva hommikul kella viie ajal tabasid Venemaa raketilöögid eri piirkondi ja sõjalisi objekte Ukrainas.

25. veebruari varahommikul jätkusid õhurünnakud Kiievile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles