Venemaal kasvab viha Putini vastu: sõjas hukkunud 18-aastast Vene sõdurit mälestatakse kodukülas kangelasena (2)

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy

Venemaal maeti väidetavalt seni noorim Ukraina sõjas hukkunud Vene sõdur, 18-aastane Jegor Potškajenko.

Vaid päev enne oma 19. sünnipäeva sõjas surma saanud Jegor Potškajenko on üks vähestest Ukraina lahingutes hukkunud Vene sõduritest, kelle isik on Venemaal avalikuks tehtud.

Venemaa ei ole seni suutnud anda usaldusväärset teavet oma kaotuste kohta, kuid USA hinnangul ulatub Vene vägede ohvrite arv umbes 6000 sõdurini. Ukraina andmetel on sõjas hukkunud koguni 12 000 Venemaa võitlejat.

Potškajenko sängitati kangelasena mulda tema kodulinnas Belogorskis, vahendab Daily Mail

Samal ajal käivad Venemaal tulised vaidlused selle üle, kas riigivõimud sundisid kohalikke ajateenijaid hakkama lepingulisteks sõduriteks.

President Vladimir Putin on avalikult eitanud ajateenijate lähetamist Ukrainasse, kuid talle rääkis vastu Venemaa kaitseministeerium. Ministeeriumi esindaja Igor Konašenkov tunnistas, et kahjuks on avastatud, et Ukraina sõjalises erioperatsioonis osalevates Vene vägedes on ka mitmeid ajateenijaid.

See aga vihastas Venemaa presidenti, kes nõudis, et sõjaväe peaprokurör uuriks tõendeid ja karistaks ametnikke, kes vastutavad ajateenijate saatmise eest Ukrainasse.

Sõdurite vanemad nõuavad vastuseid

Elu24 kirjutas esmaspäeval, et Ukrainasse saadetud Vene sõdurite emad võtsid vihaselt käsile Siberis asuva Kemerovo oblasti kuberneri, pommitades teda vägagi otseste küsimustega.

Siberis asuva Kemerovo oblasti kuberner sai nende venelannade pahameele osaliseks, kelle pojad saadeti Ukrainasse võitlema. Video toimunust levis kiiresti ühismeedias. «Nad valetasid kõigile. Nad petsid kõiki!» hõikas üks naistest. Kuberneri vastuseks kõlas, et keegi ei ole kedagi petnud. «Nad läksid õppustele,» lisas mees.

«Nad saadeti kahurilihaks! Miks nad meie poisid sinna saatsid?» küsis naine publikust. «See on erioperatsioon. See on tõde! Neid ei kasutatud…» jätkas Kemerovo oblasti kuberner, kuid venelannad ei lasknud tal lauset lõpetada. «Neid kasutati? Nad ei teadnud, miks nad sinna lähevad,» lausus naine vahele.

«Kuulge, te võite karjuda ja kõiki süüdistada, aga ma arvan, et seni, kui see operatsioon kestab, ei tohiks seda kritiseerida. Kui see läbi saab – ja see juhtub varsti...» Mures vanemad katkestasid taas mehe jutu. «Siis, kui kõik on surnud?» kostus publikust viimase asjana.

Kõnealust videot saab vaadata SIIT.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles