VIDEO ⟩ «Saatsite nad kahurilihaks?» Vene sõdurite vanemad tõmbasid Kemerovo oblasti kuberneri liistule

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Foto: Kaader videost/ Facebook

Ukrainasse saadetud Vene sõdurite emad võtsid vihaselt käsile Siberis asuva Kemerovo oblasti kuberneri, pommitades teda vägagi otseste küsimustega.

Siberis asuva Kemerovo oblasti kuberner sai nende venelannade pahameele osaliseks, kelle pojad saadeti Ukrainasse võitlema. Video toimunust levib kiiresti ühismeedias. «Nad valetasid kõigile. Nad petsid kõiki!» hõikab üks naistest. Kuberneri vastuseks kõlab, et keegi ei ole kedagi petnud. «Nad läksid õppustele,» lisab mees.

«Nad saadeti kahurilihaks! Miks nad meie poisid sinna saatsid?» küsib naine publikust. «See on erioperatsioon. See on tõde! Neid ei kasutatud…» jätkab Kemerovo oblasti kuberner, kuid venelannad ei lase tal lauset lõpetada. «Neid kasutati? Nad ei teadnud, miks nad sinna lähevad,» lausub naine vahele.

«Kuulge, te võite karjuda ja kõiki süüdistada, aga ma arvan, et seni, kui see operatsioon kestab, ei tohiks seda kritiseerida. Kui see läbi saab – ja see juhtub varsti...» Mures vanemad katkestavad taas mehe jutu. «Siis, kui kõik on surnud?» kostub publikust viimase asjana.

Vaata allolevast videost, mis kõnealusel kohtumisel täpselt toimus.

Vene väed alustasid Ukrainas pealetungi 24. veebruaril. Venemaa presidendi Vladimir Putini väitel tuleb neil Ukraina puhastada natsidest ja narkomaanidest, kes on seni riiki juhtinud.

Läänes mõisteti Venemaa rünnak iseseisva Ukraina vastu hukka ja kehtestati majandussanktsioonid, mille abil loodetakse sundida Venemaad sõda lõpetama. Lisaks saadavad mitu Euroopa riiki Ukrainale relvi, kiivreid ja kuuliveste. Samuti palus Ukraina Euroopalt lennukeid neid abistama.

Euroopa Liidu liikmesriigid on avanud piiri ukrainlastele, kes on pidanud sõja tõttu kodumaalt põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles