Rassistlikku rünnakut teeselnud näitleja läheb trellide taha (1)

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
Näitleja Jussie Smollett kohtus.
Näitleja Jussie Smollett kohtus. Foto: Reuters/ScanPix

USA telenäitleja Jussie Smollett sai rassistliku rünnaku teesklemise ja politseile valetunnistuse andmise eest vanglakaristuse. Kohtunik nimetas otsusest teavitades näitlejat ülbeks, isekaks ja nartsissistiks.

39-aastast «Empire'i» näitlejat Jusie Smolletti süüdistati 2019. aastal iseenda vastu suunatud rünnaku korraldamises. Teda abistasid selles kaks nigeerlastest venda ja sarja kaasnäitlejad Olabinjo ja Abimbola Osundairo. Smolett ütles alguses politseile, et teda ründasid 29. jaanuari varahommikul Chicago Subway restorani ees kaks meest.

Homoseksuaalne näitleja kirjeldas ründajaid kui kahte valgenahalist meest, kes kandsid suusamaske ja küsisid näitlejalt, kas tema on see «p*********t «Empire'i» n****r?», misjärel nad ründasid teda nööri ja valgendiga. Kui ründajad sündmuskohalt lahkusid, siis karjusid nad Smolletti sõnul: «See on MAGA riik!» MAGA on lühend poliitilisest loosungist «Make America great again» ehk «Teeme USA taas võimsaks».

Politsei usub, et Smollett ei olnud sarja eest makstud palgaga rahul ning püüdis rünnaku abil meelelahutustööstuses kurikuulsamaks saada.

Smollett vahistati esimest korda veebruaris süüdistatuna pettuses. TMZ vahendas, et prokuratuur suurendas näitleja vastu suunatud süüdistuste arvu, kuna tuli välja, et Smollett valetas ütluste andmise ajal politseile vähemalt kahel korral.

Pärast arreteerimist lõigati Smollett «Empire'i» viienda hooaja viimasest kahest episoodist välja.

Karistus käes

2022. aasta märtsis mõisteti Smollett 150 päevaks trellide taha ja talle määrati 2,5-aastane katseaeg, vahendab TMZ

Näitleja läheb 150 päevaks trellide taha.
Näitleja läheb 150 päevaks trellide taha. Foto: REUTERS/Scanpix

Smollett peab maksma Chicago linnale ka 120 000 dollarit hüvitist ja tasuma 25 000 dollari suuruse trahvi.

Kohtuniku sõnul ei teinud Smollett seda kõike raha pärast, vaid tähelepanu ja kuulsuse nimel. Kohtunik kutsus näitlejat ülbeks, isekaks ja nartsissistiks.

«Tean, et mina siin kohtus ei saa täna teha midagi, mis oleks ligilähedanegi sellele kahjule, mida sa ise oma elule oled teinud. Sa oled oma senise elu hävitanud,» sõnas kohtunik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles