VIDEO Ukraina esindaja andis ÜRO kohtumisel Vene diplomaatidele terava soovituse

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Ukraina esindaja võttis ette Vene diplomaadid.
Ukraina esindaja võttis ette Vene diplomaadid. Foto: Kuvatõmmis videost/ Twitter

Kui möödunud nädala esmaspäeval toimunud ÜRO kohtumisel luges Ukraina esindaja Sergi Kõslõtsja ette lahingus hukkunud Venemaa sõduri ja tema ema sõnumivahetuse, siis nüüd võttis mees teravalt ette Vene diplomaadid.

Ukraina esindaja Sergi Kõslõtsja luges ÜRO kohtumisel ette Venemaa välisministri Sergei Lavrovi ühismeediapostituse. 

«Venemaa erioperatsiooni eesmärk on lõpetada igasugune sõda, mis võiks Ukraina territooriumil aset leida või sealt alguse saada,» seisis Lavrovi mõtteavalduses.

Kõslõtsja võttis seepeale ette Vene diplomaadid. «Venemaa suursaatkond Londonis, kes te jagasite Lavrovi postitust Twitteris. Lubage, ma meenutan Vene diplomaatidele, et Londonis on võimalik erakorralise psühholoogilise abi saamiseks helistada numbril 111. Tänan!»

Vaata ÜRO kohtumisel toimunut allolevast videost!

Möödunud nädala esmaspäeval oli Ukraina esindaja Sergi Kõslõtsja ÜRO saali kõnepulti kaasa võtnud kuvatõmmise tundmatu Vene sõduri sõnumitest. Sellest saab pikemalt lugeda SIIT.

Vene väed alustasid Ukrainas pealetungi 24. veebruaril. Venemaa presidendi Vladimir Putini väitel tuleb neil Ukraina puhastada natsidest ja narkomaanidest, kes on seni riiki juhtinud.

Läänes mõisteti Venemaa rünnak iseseisva Ukraina vastu hukka ja kehtestati majandussanktsioonid, mille abil loodetakse sundida Venemaad sõda lõpetama. Lisaks saadavad mitu Euroopa riiki Ukrainale relvi, kiivreid ja kuuliveste. Samuti palus Ukraina Euroopalt lennukeid neid abistama.

Euroopa Liidu liikmesriigid on avanud piiri ukrainlastele, kes on pidanud sõja tõttu kodumaalt põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles