Prisma toob venekeelse kirjanduse tagasi poelettidele: eri kultuuride ja rahvuste austamine on kõrgel kohal (1)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Prisma
Prisma Foto: Tiit Mõtus

Neljapäeval kirjutasime, et Prisma peremarketid on eemaldanud poelettidelt venekeelse kirjanduse ning see otsus pahandas paljusid. Nüüd teatab aga kauplus, et raamatud jäävad siiski müügile.

«Prisma peremarket korjas lettidelt venekeelsed raamatud – ehk ei tasu päris ära pöörata?» kirjutas Kristiina Kallas murelikult ühismeedias. «Meil elab ca 400 000 kodanikku, kelle koduseks keeleks on vene keel, ja nad kõik on Prisma praegused või tulevased kliendid, kelle diskrimineerimisega nad hetkel tegelevad.»

Kristiina pahameelega nõustusid paljud. Üks neist oli eestivenelane Helen (nimi muudetud, toimetusele teada), kes rõhutas, et ei saa hakata hävitama vene rahvust, kultuuri ja inimesi. «Sõja algatas riigipea, kes on liiga kaua võimul olnud ning kes üritab end ajalukku kirjutada. Me ei tohiks suunata viha meie enda eestivenelaste vastu. Me ei vihka ju venelasi,» selgitas ta.

Prisma vastas seepeale, et küsimus pole aga kindlasti keeles ega kultuuris. Näiteks pidavat Eestis toodetud venekeelsed raamatud jääma mõistagi kauplustesse müügile.

Loe pikemalt SIIT

Nüüd teatab aga Prisma, et on otsustanud ka Venemaa päritolu raamatud riiulitele tagasi tuua. «Oleme teinud oma otsuses Vene päritolu toodete müügi lõpetamise kohta ühe erandi ja see on venekeelsed raamatud. Need jäävad endiselt kauplustesse müügile. Prisma väärtustes on erinevate kultuuride ja rahvuste austamine kõrgel kohal ning seetõttu puudutab erand just raamatuid kui ühtesid kultuuri kandjaid,» sõnab Prisma peremarketi kommunikatsiooni- ja vastutustundliku ettevõtluse juht Kristiina Tamberg.

«Esialgu hakati kauplustes juba eemaldama müügilt ka Vene päritolu raamatuid, kuid koostöös raamatute tarnijatega on selgunud, et asendust neile ei ole teistest päritoluriikidest võimalik kiiresti leida,» lisab Tamberg. Seetõttu jäävad venekeelsed raamatud endiselt müügile ja pannakse nii pea kui võimalik riiulitele tagasi neis kaupluses, kus juba jõuti muudatused teha.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles