«Pealtnägija» pani politsei ja meeleavaldajad vastanduma (2)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Vaktsiinivastaste meeleavaldus lõppes mäsuga.
Vaktsiinivastaste meeleavaldus lõppes mäsuga. Foto: Andres Haabu

Kolmapäevases «Pealtnägijas» rääkisid politseinikud sellest, kuidas nad tunnevad end hiljutistel meeleavaldustel toimunu pärast. Ka osa meeleavaldajaid taunivad seda, kui politseinike suhtes minnakse isiklikuks.

«Pealtnägija» lahkas koos politseinike ning mõne meeleavaldustel kinni peetud isikuga viimase aja sündmusi.

Mõlemad pooled tõdevad osaliselt, et on teinud oma käitumises vigu, kuid leiavad, et kellegi isiklik ründamine sotsiaalmeedias ja ka politseinike perede kaasamine küberkiusu ei ole eetiline ega õige.

Politseinike sõnul on enamik internetti paisatud videotest meelega tehtud lühemaks, et näidata neid halvas valguses. Näiteks levib meedias video, kus politseinik tirib selja tagant inimesi pikali, teises käes rihma otsas koer.

Siiski eelnes sellisele teole pikk asjade kulg ning inimeste tirimine oli politseinike sõnul kõige viimane variant. Nimelt transportisid ametnikud autos üht kinni peetud meeleavaldajat, kelle kaitseks hakkasid teised meeleavaldajad politseibussi liikumist takistama.

Sündmuse järel loobiti politseinike pihta ka lumepalle. Kui ühel ametnikul mask eest kukkus ja tema isik tuvastati, tegi poliitik Kalle Grünthal ühismeedias avaliku postituse, kus avaldas ka politseiniku nime.

Grünthal ise peab seda postitust politseinikut kiitvaks, kuid Põhja prefekti Joosep Kaasiku sõnul oli asi kiitmisest kaugel. Just Grünthali postitus oli see, mida inimesed hakkasid jagama ja kommenteerima ning tänu millele said paljud võimaluse politseinikut küberkiusata.

Politsei välijuhi Pirko Pärila sõnul on kõik politseinikud inimesed, ka neil on oma pere ning loomulikult ka tunded. Kui algul ajasid need sündmused Pärila seest keema, siis tänaseks on ta õppinud sellest mitte välja tegema ning proovib hoiduda meediasse paisatud moonutatud videote vaatamisest.

Möödunud aasta lõpus kirjutas politseinike vastu suunatud rünnakust ka Elu24, sellest saab lugeda siit!

Vaata politseinike ja meeleavaldajate vastandumist videost!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles