FRIIKÕNNETUS ⟩ Lapseootel valgevenelanna kaotas tööintervjuul võikal viisil elu

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy

Lapseootel Umida Nazarova (21) kandideeris tööle ühes Valgevene linnas asuvasse tehasesse. Tööintervjuul kaotas aga noor naine võikal viisil elu.

Valgevenest pärit 21-aastane Umida Nazarova oli seitsmendat nädalat rase ja otsis jaanuaris endale töökohta, vahendab New York Post. Ta vastas töökuulutusele, milles otsiti poeassistenti Svarmeti tehasesse. Tehas toodab keevitustraati ja elektroode.

Umidale tutvustati tööintervjuu käigus tehase tööd, kui ühel hetkel jäid noore naise juuksed tööstusmasinasse kinni. «Ta juuksed mähkusid ümber kaela ja ta tõmmati mehhanismi sisse,» kirjeldas Umida ema Olga kohalikule meediaväljaandele. 

Lõpuks rebenes osa naise peanahast ja noor naine kaotas teadvuse. «Kui ta peanahka poleks rebitud, siis oleks ta enda juuksed ta kägistanud,» pakkus ema kurvalt. Briti meediaväljaande Daily Star sõnul ei tulnud neiu enam teadvusele ja suri 20 päeva hiljem haiglas.

«Nad võtsid kaks elu, ta oli seitsmendat nädalat rase. Nad nägid, et tal on pikad juuksed, miks nad siis ei andnud talle midagi nende katmiseks?» päris Umida isa.

Valgevene ametnikud teatasid, et tehase töötaja tegi Umidale tööintervjuu ajal tuuri ja näitas, kuidas seadmed töötavad, kuid tegi ühel hetkel pausi ja kirjutas midagi registrisse.

«Kui ta pea pööras, oli naine teadvuseta põrandal. Tema juuksed olid masina vahel,» tõdesid ametnikud. Tehase töötaja on saanud süüdistuse ametikohustuste täitmata jätmise eest ebaausa ja hooletu suhtumise tõttu ning inimese surma põhjustamise eest. 

Noore naise matuse maksis kinni tehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles