FOTOD JA VIDEO Prantsusmaal leiti kohvrist 10-aastase poisi surnukeha, ema kahtlustatakse mõrvas

Inna-Katrin Hein
Copy
Maja Prantsusmaal Pariisi eeslinnas Ferrieres-en-Bries, kust politsei leidis verejälgi ja kus mõrvati kümneaastane poiss
Maja Prantsusmaal Pariisi eeslinnas Ferrieres-en-Bries, kust politsei leidis verejälgi ja kus mõrvati kümneaastane poiss Foto: JOHN SPENCER/SIPA/Scanpix

Prantsusmaal Pariisi eeslinnas Ferrieres-en-Bries leiti prügikogumise kohast kohver, milles oli kümneaastase poisi surnukeha. Prügikoht on lapse elukohast umbes saja meetri kaugusel.

Prantsuse meedia kirjutab viitega prokurör Laureline Peyrefitte’ile, et mõrvakahtlustus esitati 33-aastasele naisele, kes on poisi ema. Naine ei selgitanud ülekuulamisel, kuidas lapse surnukeha kohvrisse sai ja miks oli kohver prügikohas. Samuti ei osanud prantslanna öelda, kus ta oli lapse surma ja ta kinnipidamise vahelisel ajal.

Prügikoht Prantsusmaal Ferrieres-en-Bries, kus leiti kohver kümneaastase poisi surnukehaga
Prügikoht Prantsusmaal Ferrieres-en-Bries, kus leiti kohver kümneaastase poisi surnukehaga Foto: John SPENCER/SCANPIX

Lapse surnukeha lahkamine näitas, et ta pussitati terariistaga surnuks ning surmavad löögid anti kaela ja rinna piirkonda. Uurijate sõnul suri poiss suure tõenäosusega juba 26. jaanuaril.

Uurijate arvates tappis ema oma poja ja peitis surnukeha kohvrisse. Kriminalistid leidsid pere majast verd, mis langes kokku poisi verega.

Perekond oli Pariisist kagusse jäävasse Ferrieres-en-Briesse kolinud paar nädalat enne poisi surma.

Silt, mis näitab, et seal asub Ferrieres-en-Brie, mis jääb Prantsusmaa pealinnast Pariisist kagusse
Silt, mis näitab, et seal asub Ferrieres-en-Brie, mis jääb Prantsusmaa pealinnast Pariisist kagusse Foto: John SPENCER/SCANPIX

Poisi isa oli möödunud nädala keskel tulnud pärast tööd koju ning leidnud, et naist ja last ei ole. Ta leidis kodust verd ja kutsus politsei.

Politsei hakkas ema ja last otsima, alguses arvati, et nad rööviti. Operatsioonis osales 60 politseinikku, kümme koera ja kolm sukeldajat. Politsei leidis kohvri lapse surnukehaga paar päeva hiljem.

Poisi ema võeti kinni 28. jaanuaril naise õe kodus Choisy-le-Rois, mis asub Ferrieres-en-Briest 30 kilomeetri kaugusel. Tunnistajate sõnul nad nägid, kuidas naine astus 26. jaanuari pärastlõunal rongile.

Uurijad leidsid naise käekotist verise noa ja nad uurivad, kas see võib olla mõrvarelv.

Prokurör Peyrefitte’i teatel kahtlustatakse naist alla 15-aastase lapse mõrvas. Kui talle esitatakse süüdistus ja kohus mõistab ta süüdi, võib teda oodata ees eluaegne vangistus.

Prokurör lisas, et naisel ei ole psüühiliste häirete diagnoosi ja ta ei ole varem midagi kuritegelikku korda saatnud. Samas ütlesid naise sugulased uurijatele, et ta käitub vahel ebaadekvaatselt.

Prantsuse kriminalistid jätkavad juhtumi uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles