«Mind põhimõtteliselt visati sealt välja!» Seewaldi patsient pole saadud raviga rahul

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Psühhiaatriahaigla
Psühhiaatriahaigla Foto: Tairo Lutter

«Mul on vaimse tervisega olnud probleeme nüüdseks juba 5–6 aastat – umbes siis diagnoositi mul depressioon ja ärevus. Nüüd viimase aasta jooksul olen selle pärast käinud siis kaks korda haiglas,» räägib oma murest 21-aastane Mari (nimi muudetud, toim. teada). Naise sõnul visati ta viimane kord Seewaldist põhimõtteliselt välja ning selleks ajaks oli tema enesetunne oluliselt halvem kui haiglasse saabudes. 

Regionaalhaigla psühhiaatriakliiniku juhataja dr Kaire Aadamsoo aga ütleb, et konkreetse juhtumiga seoses ei ole haigla saanud ühtegi kaebust.

Mari lugu sai alguse umbes kuu aega tagasi, kui ta hakkas oma psühhiaatriga rääkima soovist minna haiglasse. «Ma ei tulnud enam endaga ise toime. Võttis küll mõned nädalad aega, aga sain endale Seewaldi 2. osakonda koha. See on siis mittepsühhootiliste juhtumite osakond,» selgitab Mari.

Esimesed kaks nädalat haiglas olid tema sõnul väga head. «Mul oli seal väga hea psühhiaater. Ta oli osakonna juhataja, kes oskas mind aidata ja alustas minuga erinevaid ravisid. Näiteks tõsteti antidepressantide koguseid ja alustasin ka EIR-iga, mis on siis tuntud ka kui impulssravi. Põhimõtteliselt pannakse narkoosi alla ja antakse ajule elektrit – see aitab depressiooni vastu. Impulssravi olen ma saanud nüüdseks umbes pool aastat. Enne haiglasse minekut oli see kord nädalas ja haiglas olles kolm korda nädalas. See oli suhteliselt väsitav raviviis, aga ma tundsin, et see aitas mind väga palju,» tunnistab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles