Draama Põhja-Tallinnas: mees võttis elukaaslase nimele salaja hunniku laene (1)

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Teisipäeval laekus politseile info, et Põhja-Tallinnas elav mees avas elukaaslase ID-kaarti kasutades kahes pangas konto ning võttis seejärel eri ettevõtetelt laenu.

11. jaanuaril laekus politseile teade, et Põhja-Tallinnas elava 27-aastase naise elukaaslane, 29-aastane mees oli leidnud naise ID-kaardi paroolid ja tegi tema nimele Smart-ID konto. Selle abil avas ta naise nimel kontod kahes pangas ja võttis elukaaslase nimele eri ettevõtetelt kokku 33 000 eurot laenu. Lisaks sellele kandis mees enda arvele 1350 eurot. Kokku tekitas ta naisele enam kui 35 000 euro ulatuses kahju.

Põhja prefektuuri küber- ja majanduskuritegude talituse juht Hannes Kelt ütleb Elu24-le, et kelmused, mis pannakse toime varastatud ID-kaardi abil, on pigem haruldased. «Kurjategija peab enda käsutusse saama mõlemad – nii ID-kaardi enda kui ka PIN-koodid. Inimene, kes avastab, et tema ID-kaart on varastatud või keegi võib olla seda kurjasti ära kasutanud, peaks esimese asjana ID-kaardi sulgema ja seejärel esitama avalduse politseile, nagu antud juhtumi ohver ka tegi,» selgitab ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles