Kas meediakajastus rikub Haapsalu pedofiilist mõrtsuka vabanemise? Mees vannub, et on muutunud! (2)

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
1990ndatel väikeseid tüdrukuid vägistanud ja tapnud Vassili Otškalenko on nüüd vabakäiguvang. FOTO: Kuuuurija
1990ndatel väikeseid tüdrukuid vägistanud ja tapnud Vassili Otškalenko on nüüd vabakäiguvang. FOTO: Kuuuurija Foto: Kuuuurija

22. detsembril arutas Harju maakohus Vassili Otškalenko ennetähtaegset vabastamist. Praegu eluaegset vangistust kandev pedofiilist mõrtsukas võttis kohtuistungil sõna laialdase meediakajastuse teemal enda aadressil, mis on mehe arvates asjatut paanikat külvanud. Ta lisas, et vabanedes püsiks ta pikalt vaid oma kodus, sest moraalne surve saaks olema raske.

1990ndate alguses hoidis Haapsalu linna hirmu all mõrvar Vassili Otškalenko, kes kohalikke tüdrukuid vägistas ja tappis. Mitmetes meediaväljaannetes on mees alates selle aasta oktoobrikuust figureerinud, sest algselt surma mõistetud ja hiljem eluaegseks vangiks saanud Otškalenko jalutab viimased kuud vabakäiguvangina ringi, mis Haapsalu elanikele sugugi meele järele pole. 

Jõulupühade eel arutas Harju maakohus aga mehe tingimisi vabastamist. Kaitsjast Otškalenko, kes juba üle aasta avavanglas viibib, ei hoolinud. Mees sõnas kohtus, et kannab praegu karistust vägistamiskatse, varguskatse ja tapmise eest. Ta on ka varem vangis olnud ning ta vabastati toona ennetähtaegselt võimude vahetuse ajal. «Öeldi, et võta oma asjad ja mine paar kuud varem välja,» meenutab Otškalenko.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles