TÄISPIKK INTERVJUU ⟩ Pedofiilist mõrvari kinni nabinud politseinik: paar aastat tagasi saatis ta mulle vanglast tervitusi

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
Marko Ender.
Marko Ender. Foto: Kuuuurija/Kanal 2

Pea 30 aastat tagasi pedofiilist mõrvari Vassili Otškalenko kinnipüüdmises olulist rolli mänginud endine politseinik Marko Ender rääkis esmaspäevases «Kuuuurija» saates sellest, milline oli 1992. aasta augustikuu, kui kurikuulus kurjategija lõpuks kinni püüti. 

Ehkki Otškalenkoga seonduvat on tänaseks kajastanud mitmed Eesti meediaväljaanded, ilmutas mees end Enderile tegelikult juba umbes neli või viis aastat tagasi, mil endine politseinik Otškalenkolt tuttava kaudu «tervitusi» sai.

Nimelt jõudsid Enderini endise Haaspalu politsei korrapidaja kaudu tervitused, kui Ender kunagise tuttavaga juhuslikult kokku juhtus. «Meie sõber saatis tervitusi sulle, et ta hakkab varsti välja tulema,» kostis Enderi tuttav. «Küsisin siis, et milline sõber. Ta vastas, et Otškalenko. Vastasin talle siis, et ta on ju eluaegne, kus ta ikka tuleb. Unustasin ära ja ei salvestanud seda ära,» ütleb Ender, kelle sõnul saab taoline tervitus vaid ähvardav olla.

Loe täispikka intervjuud Marko Enderiga:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles