25-aastase Keenia olümpiasportlase mõrvas kahtlustatakse abikaasat

Elu24
Copy
Agnes Jebet Tirop Tokyo olümpiamängudel, mis toimusid 2021. aasta suvel.
Agnes Jebet Tirop Tokyo olümpiamängudel, mis toimusid 2021. aasta suvel. Foto: FAZRY ISMAIL/Scanpix

Kahel korral 10 000 m jooksus MM-pronksi võitnud ja tänavustel olümpiamängudel 5000 m jooksus neljandaks tulnud Agnes Tirop leiti kolmapäeval oma kodust surnuna. 25-aastane keenialanna oli surnuks pussitatud ning naise mõrvas kahtlustatakse Tiropi abikaasat.

Keenia pikamaajooksja ja maailma rekordi omanik Agnes Tirop leiti kolmapäeval, 13. septembril oma Iteni külas asuvast kodust surnuna. Õhtu varem oli Tiropi isa naise kadunuks kuulutanud, vahendab BBC.

Kui politsei Tiropi majja jõudsid leidsid nad voodist Tiropi surnukeha. Naist oli pussitatud kaela ning kõhtu. Tiropi abikaasa Emmanuel Ibrahim Kipleting on aga kadunud.

«Tema abikaasa on siiani kadunud ning esialgse uurimise põhjal on tema peamine kahtlusalune, kuna teda ei ole võimalik leida. Politsei proovib abikaasat leida, et ta selgitaks, mis Tiropiga juhtus,» täpsustas politseiülem Tom Makori. 

Alles möödunud kuul purustas Tirop 10 000 m maanteejooksu maailmarekordi ajaga 30.01. 23. oktoobril oleks Tirop tähistanud oma 26. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles