VIDEO ⟩ Politsei avaldas klipi Pirita tee kihutaja kinnipidamisest (1)

Elu24
Copy
Politsei eest ära kihutanud mootorrattur jooksis teda otsivale patrullile Pirita kitsastel tänavatel sülle.
Politsei eest ära kihutanud mootorrattur jooksis teda otsivale patrullile Pirita kitsastel tänavatel sülle. Foto: Kuvatõmmis

Sel nädalal kirjutasime mootorratturist, kes Tallinnas suure kiirusega politsei eest pages. Politsei avaldas video vahistamisest ja selgitas, mis karistused kiirustajat oodata võivad.

Reedel avaldas liiklusjärelevalvekeskus video, millel on näha kolmapäeval Pirita teel mootorratturile järgnenud patrulli vaatenurka. Mäletatavasti jäi Narva maanteel politsei radarisse kaherattaline, mis sõitis 96 kilomeetrit tunnis.

Pealtnägijate klippide põhjal pakutakse, et Pirita teel politsei eest ära sõites olid kiirused veel suuremad, kuid seda osa politsei videos ei näidata. Meeletu kihutamine mootorratturit aga ei päästnud.

Politsei pardakaamera salvestisel võib näha, kuidas mootorrattur satub kogemata kitsal Pirita tänaval patrulliga vastamisi ning edasi jääb vaid käsi laiutada. «36-aastase juhi selgituste kohaselt proovis ta värskelt ostetud mootorratast ja «ei pannud» peatumismärguannet tähele,» märgiti reedeses postituses.

Krõbe karistus?

«Päevakangelast» ootab aga põgenemise eest veelgi karmim karistus. «Sõidukijuhi poolt sõiduki kohustusliku peatamise märguande tahtliku eiramise eest karistatakse rahatrahviga kuni 800 eurot, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 24 kuuni,» märgiti postituses.

See ei jäänud ainsaks sigaduseks, millega kaherattalised samal päeval hakkama said. «Juhtimisõiguseta 24-aastane mootorrattur põhjustas Reidi teel liiklusõnnetuse ja sündmuskohalt lahkudes jäi silma piirkonnas liikuvatele Tallinna kordoni piirivalvuritele,» kirjeldas liiklusjärelevalvekeskus.

Kuigi klipil on näha, et ka see liikleja üritas pageda, saadi ta varsti kätte. «Kohtuotsuse kohaselt saab juht oma tegude üle pikemat aega järgi mõelda kinnipidamiskeskuses,» märgiti postituses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles