VIDEO ⟩ Vene toll avastas Eestist tulnud veokist suure koguse narkootikume

Kert Avasalu
Copy
Paagist avastati 34 briketti narkootikumi.
Paagist avastati 34 briketti narkootikumi. Foto: Kuvatõmmis

Poola numbritega veokil oli Venemaa tollile varuks kütusepaagi salakambrisse peidetud kallihinnaline üllatus.

Vene tolliteenistus avaldas, et neljapäeval leiti läbi Eesti ja Ivangorodi piiripunkti riiki saabunud veokist suur kogus narkootikume. Dokumentide järgi transportis auto Poolast Venemaale plastikdetaile.

Kontrolli käigus selgus aga, et sõiduki kütusepaak sisaldas improviseeritud salakambrit. Sellest avastati 34 «briketti», mis kaalusid viis kuni 10 kilogrammi. Tänaseks tegi ekspertiis selgeks, et tegemist oli kanepikonsentraadi hašišiga.

Kokku oli hašišit autos 290 kilogrammi, mis on Vene seaduse silmis eriti suur kogus. Sellest oleks piisanud enam kui pooleks miljoniks doosiks. Kogu lasti maksumus oleks tänaval olnud umbes 2 600 000 eurot (230 miljonit rubla).

Sellise koguse narkootikumide smugeldamise eest võib Venemaal oodata kuni 20 aastat trellide taga ning miljonirublane trahv. Tolliteenistus avaldas ka video, millel näidatakse, kuidas narkolast avastati. Vene portaalide teatel on käesoleva aasta jooksul toll riiki läbinud sõidukitest avastatud juba üle 8,5 tonni erinevaid narkootikume ning nende lähteaineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles