ALATU VIDEO ⟩ Vandaalid lõhkusid ära jalkatiimi defibrillaatori vaid tunde pärast Erikseni elustamist

Elu24
Copy
Noored defibrillaatori kallal vandaalitsemas. Kuvatõmmis videost.
Noored defibrillaatori kallal vandaalitsemas. Kuvatõmmis videost. Foto: Twitter/Buxted FC

Taani tippjalgpalluri Christian Erikseni kokku kukkumine ehmatas spordifänne üle kogu maailma ning peale häid uudiseid tema toibumisest sai olla tänulik kiirabile ja vajalikule elustamisvarustusele. Vaid tunde pärast Erikseni infarkti vandaalitsesid aga noored Suurbritannia jalkatiimi defibrillaatori kallal. 

Noorte alatut käitumist jagas Facebookis Suubritannia jalkatiim Buxted FC. Kuigi üks neist on nüüdseks vahistatud, on teine veel jooksus. 17-aastane poiss võeti vahi alla kahju tekitamise eest, vahendab Daily Star. Kohalik politsei palub pealtnägijatel jagada kõikvõimalikku infot, mis neil vähegi on. 

Valvekaamera lindile jäid noored 13. juuni hilistel öötundidel. Christian Eriksen kukkus teadvusetuna jalkaplatsile 12. juunil Soome ja Taani mängu 42. minutil. Loe rohkem siit: EHMATAV KAADER 〉 Tipp-vutimängijat tabas otse matši ajal šokeeriv terviserike.

Klipist on näha, kuidas noored elustamisseadme kastist välja rebivad ja üritavad seejärel seda korduvalt puruks loopida. Noored trampisid aparatuuri peal ka jalgadega. Hiljem panid vandaalid selle taas seinale ja sülitasid selle sisse. 

«Samal õhtul vaatasid paljud inimesed üle kogu maailma, kuis üks selline masin jalgpalluri elu päästis, need kaks üritasid selle aga hävitada,» säutsuti Twitteris. «Mis su peast küll läbi käib, kui sa vandaalitsed millegi kallal, mis võib kellegi elu päästa – ma ei tea. Päev pärast seda, kui jalgpallur väljakul kokku varises, teevad nad seda,» sõnas üks. 

«Me ei suuda teid piisavalt tänada retweet'ide, kommentaaride ja meeldimiste eest. Reaktsioon on olnud uskumatu. Pöidlad pihus, et need kaks noort tabatakse ja saame paigaldada uue defibrillaatori,» kirjutas jalkatiim tänuavalduses. Video on kogunud vaid 15 tunniga tuhandeid jagamisi ja seda on näinud üle 1,5 miljoni silmapaari, kes üritavad vandaalide nägusid tuvastada. 

Vaata video allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles