Janne Saar: ka mind on halvasti koheldud

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Saar
Janne Saar Foto: Level Records
Janne Saar avaldas hiljuti uue versiooni ja verise video loost «Too Good For You». Loo video on feministlik ja vägivaldne ning kulmineerub Janne poiss-sõbra pooleks saagimisega.

Laulu üks autoreid, Janne Saar, soovib nii laulu kui videoga pöörata tähelepanu paljude meeste halvale ja ebavõrdsele käitumisele oma kaaslaste suhtes. «Selle looga kutsun kõiki naisi oma õiguste ja hea kohtlemise eest seisma,» selgitab lauljatar.

Janne, ega see lugu pole ajendatud Tõehetke-Merje jahmatavatest ülestunnistustest, millest viimasel ajal palju kirjutatakse?

Kes on Tõehetke-Merje? Lugu on kirjutatud vahetult enne Eesti Laulu konkurssi ja eelkõige enda emotsioonidest ja kogemustest.

On sul endal sõbrannasid või tuttavaid naisi, kelle väärkohtlemise pärast oled mures?

Praegusel hetkel on mu sõbrannade suhted korras. Aga mu ühel väga kallil sõbrannal oli kunagi täpselt selline mees, nagu videos on näha.

Sõbranna hoidis ja armastas teda, kuid vastu sai ainult ükskõikse suhtumise ja nõmeda käitumise. Mees valetas nädalavahetustel, et peab töötama, tegelikult käis peol ja püüdis lõtvade elukommetega naisi.

Kas sind ennast on kunagi halvasti koheldud?

Jah on. Armastus on pime. Vahel juhtub nii, et armastad kedagi nii väga ega taha tõele näkku vaadata. Näiteks oma esimese suhte alguses ei tohtinud ma oma kallimal avalikult käest kinnigi hoida.

Mida soovitaksid neil naistel ette võtta, kellega mehed inetult käituvad?


Austage ennast! Kui te peate endast lugu, siis jätate inetult käituva mehe maha ja lähete eluga edasi. Igal inimesel on oma iseloom ja seda ei saa muuta.

Mis sina arvad, kas eesti mehed käituvad naistega halvasti või on need vaid üksikud erandid?

Ma arvan, et see probleem eksisteerib igal pool. Vahel mulle tundub küll, et olen matside keskele sattunud. Kui lähen näiteks peole ja keegi suvaline mees tuleb ja paneb oma käe mulle tagumikule. Sellises olukorras tuleb laks kirja panna, siis järgmine kord ei olda nii julge.

Kõikidele halbadele ja oma naistega inetult käituvatele matsidele pühendatud Janne videot näed SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles