POLE VÕIMALIK! Tartlanna maksis paki eest üle 16 000 euro, kuid kätte pole seda siiani saanud

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Politseini jõudis 5. mail info, et üks Tartumaa naine hakkas Facebooki kaudu suhtlema inimesega, kes talle mingil hetkel pakki soovis saata. Naine andis pakisaatjale oma telefoninumbri ja aadressi ning pidi saadetise vastu võtmise eest tasuma 3900 eurot. Kuid sellega asi ei piirdunud...

Pakki naine kätte ei saanud, sest talle laekus teave, et see arestiti. Paki lunastamiseks küsiti naiselt veel 12 500 eurot, mille ta ka üle kandis. Kui raha väljapressimised jätkusid, mõistis naine, et see on kelmus. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak kinnitab, et menetlustoimingud juhtunu kohta on käimas – alustatud on kriminaalmenetlust. Politsei ei avaldanud, mida pakk sisaldas.

Kelmid üritavad raha välja petta korraga paljudelt inimestelt eri riikides. Tartu piirkonnavanema Siim Linnardi sõnul võib kelmilt saada telefonikõne ja e-kirja pea igaüks, kes kasutab telefoni, sotsiaalmeediat või internetti. «Ohvriks langevad need inimesed, kes ei oska võimalikku pettust kahtlustada, on liialt heausksed või kel puudub teadmine ohtudest ja toetav tugivõrgustik,» selgitab Linnard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles