Mustvees pussitati koer koduvärava ees surnuks. Omanik šokis: ta ei teinud kellelegi liiga! (12)

Kert Avasalu
Copy
Ruffus.
Ruffus. Foto: Merili Palm

Elu24-le kirjeldas õudset kogemust Mustvee elanik, kelle lahti pääsenud koer leidis õnnetu lõpu otse koduvärava ees tänaval. Politsei sõnul on aga justkui kõik korras.

Eelmisel nädalal tabas väikeses vaikses Peipsi-äärses Mustvees elavat Merilit tõeline šokk. Nimelt nägi tema lemmik tänaval jalutanud meest ning tema koera, mille peale rebis ootamatult kaelarihma katki ja jooksis tänavale.

Tänaval käija reaktsioon oli naise jaoks uskumatu. «Sellele järgnes noa välja võtmine ja kohene löömine,» kirjeldas Merili toimunut. «See oli 40-sentimeetrine ja mõlemalt poolt teritatud,» kirjeldas naine tapariista. Politseile antud tunnistuse järgi pages noaga kõhupiirkonda saanud koer veel naabri aeda, kuid seal lõppeski Ruffuse elu.

Kuigi noamees lahkus peale toimunust teavitamist sündmuskohalt, andis Merili toimunust politseile teada. Sealt sai ta aga selle nädala neljapäeval teada, et midagi kriminaalset siin pole. Noamehe sõnul olevat ta end ohustatult tundnud. «Loomakaitseseaduse paragrahv 10 sätestab, et looma on lubatud hukata enesekaitseks,» tõi politsei välja.

«Ma leian, et mu koer tapeti julmal viisil põhjuseta!» ei jää Merili aga otsusega rahule. «Ma olen kaotanud pereliikme, kes ei teinud kellelegi kunagi midagi!»

«Mõistame ühelt poolt nii noa haaranud mehe hirmu kui ka lemmiku kaotanud pere valu,» kinnitas aga Veiko Kõre Jõgeva politseist. «Paraku ei ole meie võimuses pere valu ära võtta ega lemmikut ka enam tagasi tuua, kuid saame kinnitada, et uurimises kogutud teadmine ei anna alust meest kahtlustada ettekavatsetud või kuritahtlikuks käitumises end rihmast lahti rebinud koera suhtes.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles