RAJU VIDEO ⟩ Tasku keskuse turvad väänasid maski pärast vaielnud mehe põrandale (3)

Elu24
Copy
Tasku keskus Tartus
Tasku keskus Tartus Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kolmapäeval leidis Tartus Tasku keskuses aset vahejuhtum, mille lahendamiseks pidid kaubanduskeskuse turvamehed politsei kutsuma.

«10. märtsil veidi peale kella 17 teatati konfliktist Tartus Riia tänaval asuvas kaubanduskeskuses. Esialgse info kohaselt ei allunud 47-aastane mees turvatöötajate korraldusele kanda maski,» kinnitab Tartu politseijaoskonna välijuht Maido Kolk. «Mees muutus agressiivseks ning solvas turvamehi. Mehe rahustamiseks paigaldasid turvatöötajad talle käerauad ning ta toimetati turvaruumi. Politseinikega vestlemisel rahunes mees maha ning ta lahkus keskusest,» selgitab Kolk juhtunut.  

Maski kandmisest keeldunud mees jagas sotsiaalmeedias oma versiooni juhtunust ning avaldas konflikti ajal filmitud video. Mees väidab, et ta viidi raudus kätega väikesesse ruumi, kus turvamehed teda käte ja jalgadega edasi tümitasid. 

Tasku keskuse tegevjuht Annika Oja ütleb, et Eesti Vabariigis kehtivate koroonapiirangute tõttu kehtestab ka Tasku keskuse sisekorraeeskiri, et keskuse külastajad peavad kandma maski. «Keskusel on õigus kehtestatud reeglite järgi järelevalvet teostada ning seda teevad turvafirma turvatöötajad, kellega meil on koostööleping,» selgitab ta.

Ka selle juhtumi puhul käitus turvamees kaubanduskeskuse tegevjuhi sõnul eeskirjade järgi. Külastaja aga keeldus koostööst ning tekkis sõnavahetus. Selle tulemusena pandi keskust külastanud mehe käed lõpuks raudu ning kutsuti välja politsei. «Intsident sai politsei ja turvafirma koostöös lahendatud,» lisab Oja.

Tartu politseijaoskonna välijuht tuletab meelde, et ettevõtjad on kehtestanud täieliku õigusega reeglid, kuidas peab ettevõtte hoonetes käituma. Nii tagatakse töötajate ja külastajate turvalisus. «Samuti on ettevõtjatel õigus kehtestatud reeglite üle järelevalvet teostada, mida ka tehakse. Juhul kui piirangute vajalikkust ei mõisteta, on turvatöötajatel õigus vastavalt keskuses kehtivale eeskirjale inimest mitte keskusse lubada või juhatada ta sealt välja. Valitsuse kehtestatud reeglid on kohustuslikud täitmiseks ning neid järgides saame naasta kiiremini tagasi normaalse elukorralduse juurde,» ütleb Kolk lõpetuseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles