Ühismeedias populaarne Saudi Araabia fitnessiguru jäi tätoveeringute pärast lastest ilma (2)

Elu24
Copy

Saudi Araabiast pärit fitnessiguru Refa Al-Yemil (40) on viimase nädala jooksul kohalike seas palju kõneainet tekitanud. Edukuse tõttu sotsiaalmeedias langes Refa veebruari keskpaigas inimröövi ohvriks ja nüüd arvatakse ühismeedias, et naine on surnud. Kõik see juhtus pärast seda, kui Refa jäi oma tätoveeringute pärast lastest ilma.

Peamiselt TikTokis ja Snapchatis tegutsev Refa Al-Yami on Saudi Araabia naine, kes on kogunud sotsiaalmeedias endale palju fänne. Ta jagab jälgijatega fitnessi-, tervise- ja ilunippe, vahendab Mirror.

Treenerina töötav Refa on aga saanud viimase nädala jooksul traagiliste juhtumite tõttu palju meedia tähelepanu.

Kõigepealt jäi Refa välimuse tõttu oma lastest ilma. Laste hooldusõigus läks Refa abikaasale, kes väitis kohtus, et naise tätoveeringud ja juuksevärv (Refal on rohelist ja sinist värvi juuksed) on tõestuseks, et ta ei sobi emaks. Samuti tõi abikaasa üheks põhjuseks Refa trennifotod.

Sotsiaalmeedias väidavad osa inimesi, et Refa laste isa on naise eksabikaasa. Üks Twitteri kasutaja täpsustab, et Refal on neli last.

Teisi pilte naisest näed SIIT.

Kuid see pole ainus, millega Refa on pidanud hiljuti silmitsi seisma. Refa sugulased pidasid tema edu sotsiaalmeedias sobimatuks ja arvasid, et naise tegevus on jätnud nende perekonnale häbipleki. 

Seetõttu röövisid neli Refa sugulast naise ära. Kohalik meedia vahendab, et röövijad ei jõudnud kaugele ja politsei peatas auto, millesse nad olid Refa pannud. Kuuldu järgi vahistati neli inimest.

Pärast inimröövi on kohalike seas hakanud levima kuulujutud, et Refa on surnud või vangistatud, sest naisest pole midagi kuulda olnud. Korrakaitsjate sõnul on Refa aga turvalises kohas ja tema eest kantakse hoolt. 

Kohalik inimõiguste aktivist Lina Alhathloul on Refa kohtlemist avalikult kritiseerinud. «Refa on iseseisev naine. See ei meeldinud tema meessugulastele ja nad röövisid ta ära,» väitis Alhathloul sotsiaalmeedias.

Sarnast suhtumist sotsiaalmeediasse on märgata ka teistes Lähis-Ida riikides. Iraanis võib olla internetti postitamine üsna ohtlik. Riigi šiia moslemivõimud on jõustanud rangeid seaduseid selle kohta, mida tohib ja mida ei tohi postitada. Rohkem selle kohta saad lugeda SIIT.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles