VIDEO ⟩ Liiklusraev Eesti moodi: ohtlikult käitunud juht tuli keset tänavat teist autot taguma (6)

Elu24
Copy
Vea teinud juht läks õigust nõudma.
Vea teinud juht läks õigust nõudma. Foto: Kuvatõmmis

Ristmikul teisele autole ette sõitnud BMW juht oli eesõiguses nii veendunud, et tekitas õigluse jalule seadmiseks veel mitu ohtlikku olukorda.

Liiklejate Facebooki gurppi EZ-Dunõ tehti postitus, kus selle autor kirjeldab tõeliselt ebameeldivat kogemust reede hommikust. Pardakaamera jäädvustas ootamatu sündmuste jada, mis rullus lahti peale seda, kui autojuht tegi Telliskivi liikluskeerises ühe levinud vea.

Loo peategelane, BMW 840D juht, sõitis pardakaameraga sõidukile Kopli ja Telliskivi ristmikul ette. «Anna teed» märgi maha maganud juht oli ekslikult oma eesõiguses nii veendunud, et otsustas asja mitte sinna paika jätta.

«Hiljem tekitas ta tänaseid libedaid teeolusid arvestades järjekordse liiklusohtliku olukorra, möödudes autori sõidukist ning tulles rusikatega nn kallima auto eesõigust nõudma,» kirjeldas postitaja.

BMW juht tegi pardakaameraga sõiduki ees äkkpidurduse ning hüppas siis keset Telliskivi tänavat autost välja. Kuna teine juht lukustas auto uksed, jäi keevalisel liiklusraevutsejal üle vaid akna taga kolkida ja sõimelda.

Edasi kulges sõit mõnda aega rahulikumalt. Paldiski maanteel sai aga BMW juhil kannatus otsa, sest teine auto püsis ikka veel tahavaatepeeglis. Seepärast tegi ta veel ühe järsu manöövri ning kiirendas viimasel hetkel enne punast tuld jalakäijate eest üle sebra.

Põhja prefektuuri juhtivmenetleja Ragne Lorentsi kinnitusel on neile tõesti 5. veebruari hommikul toimunud vahejuhtumist teada antud. «Selles situatsioonis oleks pidanud BMW juht Kopli tänava poolt tulijale teed andma. Enne teede lõikumiskohta on Telliskivi tänaval ka eesõigusmärk «Anna teed»,» rõhutas ta ja lisas: «Oleme võtnud ühendust video salvestanud autojuhiga ning juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.»

Reede hommikul kella kümne paiku tekitas BMW 840 liiklusohtliku olukorra eirates "Anna teed" eesmõigusmärki. Hiljem möödudes autori sõidukist tekitas järjekordse liiklusohtli olukorra arvestades tänaseid libedaid teeolusid ning tuli rusikatega "kallima auto eesõigust" nõudma. Kuna ukse avamine ebaõnnestus piirdus olukord juhiukse klaasi peksmisega. Politseiga on ühendust võetud.

Posted by Aleksei Jerjomenko on Reede, 5. veebruar 2021
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles