PAHARET ⟩ Narva koolipoiss kasutas koolitöötaja kontot, et tema nime alt teistega lobiseda

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Õpilane e-õppekeskkonnas. Pilt on illustreeriv.
Õpilane e-õppekeskkonnas. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Veebruari alguses tegi üks Narva kooli töötaja politseile avalduse selle kohta, et tema andmetega logiti sisse õppeinfosüsteemi ja tehti seal erinevaid toiminguid. 

Nimelt alustas Narva politsei 5. veebruaril, pärast seda, kui kannatanu tegi neile avalduse, kriminaalmenetlust selles, et õppeinfosüsteemi logiti sisse ebaseaduslikult ja teostati seal toiminguid. Juhtunu täpsemad asjaolud on veel selgitamisel, kuid Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Alan Rüütel ütles Elu24-le, et teise inimese nime alt sisse logides peeti kannatanu nime alt kirjavahetusi teiste õppekeskkonna kasutajatega.

«Praeguseks on tuvastatud, et tegemist oli õpilastega,» avaldas Rüütel pisut süüdlase kohta.

Prokuröri sõnul tuleb õnneks pigem selliseid juhtumeid ette väga harva. «Küll aga tuletame meelde, et küberruumis jätab iga tegevus jälje ning säärane ja esiti ehk vembuna mõeldud tegu on seaduse silmis siiski kuritegu, mis noort inimest kindlasti ei kaunista,» sõnas Rüütel. 

Kuriteole saadi jälile tänu kooli töötajale, kelle konto alt tegutseti ja kes tegi politseile avalduse, mille järel alustati menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles