ABSURD ⟩ Itaalia maffia keelab kiirabil surmaähvardusel sireene kasutada

Elu24
Copy
Itaalia kiirabi.
Itaalia kiirabi. Foto: /ZUMAPRESS.com/Scanpix

Võimutsev Itaalia maffia muretseb Napolis oma narkodiilerite turvalisuse pärast. Kiirabitöötajad on nüüd aga kahe tule vahel, kirjutab Daily Mail.

Itaalia maffia keelas kiirabibrigaadidel surmaähvardusel sireene kasutada. Nimelt ajavad need segadusse narkodiilereid ning hirmutavad ka nende kliente minema, kuna meenutavad politsei omi.

Lõuna-Itaalias asuvas Napolis peatas üks gäng laupäeval kiirabiauto ja ähvardas, et juht lüüakse maha, kui see veel alarmsõidul sireene kasutab. Vilkuritega autole sõitis ette kahte meest kandnud mootorratas.

Kolkinud juhi aknale, hakkasid nad ähvardama. «Kas sa pole mõistnud, et sa ei tohi siin sireeni kasutada? Pane see kinni või me tulistame,» oli üks neist raevutsenud. Kiirabi pidi nii politsei kutsuma, et see nad naabruskonnast välja eskordiks.

See ei ole aga ainus kord. Manuel Ruggiero, kiirabitöötaja, kirjeldas meediale, et sarnaseid ähvardusi on kõlanud mitmetes Napoli piirkondades. 42-aastase arsti sõnul panevad mitmel pool kohalikud kiirabid sireeni tööle alles oma naabruskonnast väljudes.

Kahe tule vahel

Kiirabitöötajad nõuavad nüüd aga politsei kaitset - niigi paneb tervisekriis nad halba olukorda, nüüd ohustab kiirabi ka maffia. Samas ei ole brigaadid kaitstud ka siis, kui haige juurde saabumine liialt aega võtab.

«Sama kiirabi, mis laupäeval intsidenti sattus, koligiti jalaga ning selle meeskonnaga tõugeldi, kui nad südamerabandusega patsiendi juurde ei jõudnud, et teda päästa,» meenutas Ruggiero. Kiirabile tulid kallale patsiendi lähedased.

Viimastel aastatel on Napoli vähesearvulise meedikute kogukonna vastu palju rünnakuid toimunud - üle 300. Samas on ka politsei hädas maffiaga, mis vaid kasvatab oma mõjuvõimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles