LÕBUS EKSITUS Texase korravalvurid andsid välja hoiatuse lapsi röövivast õudukategelasest

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Texase korrakaitsjad andsid kogemata välja testimiseks mõeldud hoiatuse
Texase korrakaitsjad andsid kogemata välja testimiseks mõeldud hoiatuse Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Texase avaliku julgeoleku osakond saatis eelmise nädala reedel välja AMBER Alerti ehk teate lapseröövi kohta. Röövija ja röövituna olid märgitud USA õudusfilmide klassikasse kuuluva filmisaaga «Child's Play» staarid Glen Ray ja Chucky.

Eelmise nädala reedel saatis Texase avaliku julgeoleku osakond korrakaitsjatele ja meediakanalitele kolm AMBER Alerti ehk teadet röövitud lapse kohta. Teates kirjeldatati lapseröövi kahtlusalust Chuckyt, kes kannab siniseid traksidega teksapükse ja ruudulist pikkade varrukatega särki. Viimati olevat kahtlusalust nähtud suure kööginoaga vehkimas, vahendas KPRC-TV. 

Chuckyt kahtlustati välja saadetud teate järgi selles, et ta röövis Glen Ray

Filmisõbrad ja eriti õudusfilmide fännid teavad aga nii Chuckyt kui ka tema poega Glen Rayd 2004. aasta filmist «Seed of Chucky»

Hoiatuses olid ka mõlema filmitegelase fotod.

Hoiatuse välja saatnud asutuse pressiesindaja Ruben Medina andis veidi hiljem teada, et tegu oli süsteemi kontrollimiseks mõeldud teatega, mis ei oleks tohtinud avalikkuseni jõuda.

Medina lisas veel, et avaliku julgeoleku osakond vabandab tekkinud ebamugavuste pärast.

AMBER Alert sai alguse Dallas-Fort Worthis, kus ringhäälingud tegid kohaliku politseiga koostööd, et töötada välja varajase hoiatamise süsteem, mis aitaks röövitud lapsi leida. 

AMBER on akronüüm, mis moodustub sõnadest America's Missing: Broadcast Emergency Response. 

Lühend loodi 1996. aastal pärast seda, kui Texases Arlingtonis rööviti ja tapeti üheksa-aastane Amber Hagerman, kes oli läinud rattaga sõitma.

AMBER Alerti väljakuulutamise otsuse teeb eraldi iga politseiasutus, sageli osariigi politsei või kiirteepatrull, mis uurib kõiki röövimisi. 

AMBER Alert sisaldab tavaliselt röövitud isiku nime ja kirjeldust. Samuti hõlmab see arvatava röövija ja tema sõiduki kirjeldust ning numbrimärki, kui neid teatakse.

«Child's Play» ja «Chucky» nime all tuntakse Don Mancini loodud Ameerika õudusfilmide sarja ja selle uusversiooni. 

Filmid keskenduvad peamiselt kurikuulsale sarimõrvarile Chuckyle, kes pääseb sageli voodoo-rituaali abil surmast. Rituaali eesmärk on viia oma hing üle niinimetatud heade poiste nukku. 

Esimene film «Child's Play» ilmus 9. novembril 1988. Film on saanud kuus järge ja sellest on tehtud uusversioon. Samuti on filmi põhjal valminud koomiksiraamatud, videomäng ja palju muid tooteid. Praegu tehakse sellest ka telesarja. 

Esimene, teine ​​ja neljas film olid tõelised hitid, kusjuures kõik filmid teenisid kokku üle 182 miljoni dollari. Arvestades videote, DVD-de ja kaupade müügist saadud tulu, on frantsiis teeninud üle 250 miljoni dollari. Samuti võitis see parima õudusfilmide frantsiisina Saturni auhinna.

Filmisarja esimeses osas «Child's Play» näib olevat rohkem psühholoogilisi õuduselemente. Järgmised kaks osa on sirgjoonelised ja neis on tumedat huumorit. Sarja edenedes muutusid filmid satiiriliseks ja ülepaisutatuks. 1998. aastal ilmunud «Bride of Chucky» ja 2004. aastal ilmunud «Seed of Chucky» on juba pigem õuduskomöödiad. 2013. aastal naasis sari pealkirjaga «Chucky needus» ja see avaldati vaid videotena. 

Sarja seitsmes osa pealkirjaga «Cult of Chucky» ilmus 3. oktoobril 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles