Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Narva maanteel metsiku kiirusega kihutanud BMW ajas liiklejad tülli

Copy
BMW ületas kiirust enam kui kahekordselt.
BMW ületas kiirust enam kui kahekordselt. Foto: Kuvatõmmis

Maardu kandis toimunud hullumeelne möödasõit tekitas vaidluse: kas ohtlik on liiga aeglaselt või liiga kiiresti sõitmine?

Liiklejate kommuunis Ez-Dunõ tehti nädala eest avalikuks ehmatav video, kus on näha tõeliselt hullumeelne liiklusolukord. 61 000 liikmega kogukonnas on see aga tekitanud tõsise vaidluse.

Pardakaamera video on salvestatud Narva maanteel Maardu kandis. «Sõidan 88-90 kilomeetrit tunnis. Kui kilomeetrit tunnis võtab välja teie lemmik automark?» päris autor olukorda kirjeldades irooniliselt.

Videol lendab sõidukist paremalt poolt mööda BMW. Metsiku kiirusega sõelub see tagasi vasakpoolseimasse ritta, et kaugemal liikuvast veokist mööduda. Tõenäoliselt liigub BMW enam kui 100kmh/h kiiremini kui autori auto, seega umbes 180 km/h.

Sellise kiiruse juures ei jõua kaugemal ees reastuv juht tagant tulevat «raketti» märgata ning võib juhtuda kohutav õnnetus. Mitmed kogukonna liikmed pidasid aga oluliseks, et lõigul on kiiruspiirang 100 km/h. Mõnedki süüdistasid postitajat selles, et 3-realisel teel veidi aeglasemalt keskmises reas sõitis.

Vahele jäämisel oodanuks aga BMW juhti karm karistus: «Suurima sõidukiiruse ületamise eest üle 60 kilomeetri tunnis – karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut (1200 eurot), arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 24 kuuni.»

я еду свои 88-90км/ч. Сколько км в час выдаёт всеми любимая нами марка авто? Видео сегодняшнее, ~15.30

Posted by Aleksandr Asv on Reede, 22. jaanuar 2021

Märksõnad

Tagasi üles