RAJU VIDEO Tartu maanteel veokist möödunud auto lõpetas eluohtliku piruetiga vastassuunas (6)

Elu24
Copy
Juht kaotas auto üle kontrolli.
Juht kaotas auto üle kontrolli. Foto: Kuvatõmmis

Lumisel Tartu maanteel end julgelt tundnud autojuht tegi vea, mis lõppes tõelise napikaga. Politsei ei ole aga juhtunust midagi kuulnud, kinnitati Elu24le.

Eile avaldati liiklejate grupis Ez-Dunõ! video, kus võib näha, kui vähe on vaja tõsiseks õnnetuseks lumiste oludega. Väidetavalt jäi õnnetus pardakaamera videole Põltsamaa lähistel Tallinn-Tartu maantee kolmerealisel osal.

Nähtavasti sõitis Jeepi maastur möödasõidurada pidi mööda veokist. Kiirused suured ei olnud: veokil alla 80 km/h, seega sõiduautol alla 100 km/h. Siiski tegi lumine rada oma töö. Tagasi reastudes tegi Jeep veidi liialt terava manöövri, mis saatis auto külglibisemisse. Samal ajal, kui veok ta taga pidurdas, keeras maastur nina vastassuuna poole.

Ramminud maha sõidusuundi eraldanud piirde, jäi auto vastassuunas pidama. Kommenteerijate väitel aga Jeep suuri kahjustusi ei saanud, sest lahkus omal käel sündmuskohalt.

Ka politsei pressiesindaja Fred Püssi teatel ei ole neile sellisest vahejuhtumist teatatud. «Antud juhtumi osas meile teadet ei tulnud, seega inimesed tõenäoliselt viga ei saanud ja tegu on kindlustusjuhtumiga,» selgitas ta.

Samas rõhutas Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe, et möödasõit on liikluses kõige riskantsem manööver. «Antud video näitab selgelt, kuivõrd palju ohtlikumaks muudab möödasõidu talviselt lumine ja libe tee. Praegusel ajal tuleks möödasõite vältida nii palju kui vähegi võimalik,» sõnas ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles