21 AASTAT KADUNUD ⟩ Rummu vangla lähedal kadunud 13-aastase Katrini otsijad püüavad tüdrukuni jõuda sinise jope abil

Elu24
Copy
21 aastat tagasi 16. jaanuaril kadunud 13-aastane Katrin ei jõudnud kunagi ei koju ega sõbrannale külla.
21 aastat tagasi 16. jaanuaril kadunud 13-aastane Katrin ei jõudnud kunagi ei koju ega sõbrannale külla. Foto: SA Kadunud

Rummu vangla lähistel läks 21 aastat tagasi jäljetult kaduma toona 13-aastane Katrin, kes pidi sõbrannale külla minema. Katrini ema ei ole seni alla andnud ja ootab tütart koju. SA Kadunud palub aga kõigil, kes vähegi midagi Katrini kadumisest teavad, sellest rääkida.

«Iga laps on emale kallim aare, justkui kaunim oaas kõrbesaarel, kirjutas 13-aastase Katrini ema Irma mõned aastad tagasi oma facebooki postituses. Irma püüab sõna kadunud asemel kasutada sõnu läks ära. Täna on sellest minekust 21 aastat. Katrin kadus jäljetult ja tema kadumine on tänaseni lahenduseta,» kirjutas SA Kadunud tegevjuht Aare Rüütel Facebookis.

Nimelt ütles pühapäeval, 16 jaanuaril 2000. aastal 13-aastane Katrin poole kolme paiku päeval oma emale, et läheb Rummule sõbranna poole inglise keelt õppima.

«Lääne-Harjumaal Rummu asula lähedal asuva talu hoovist paistsid vanglate korstnad ja põlevkivituha mäed. Otsetee Katrini kodutalust Rummule viis üle põllu ja mööda ühest vanglast, teine tee viis Ämari teele ja sealt kaudu suurele maanteele. Katrin sõbranna juurde sellel päeval ei jõudnud...»

Katrin oli toona 13-aastane, 160 cm pikk, keskmise kehaehituse, heledate sirgete õlgadeni juuste, hallid silmade ja nöbininaga tüdruk.

2000. aasta 16. jaanuaril kaduma läinud Katrin.
2000. aasta 16. jaanuaril kaduma läinud Katrin. Foto: SA Kadunud

Kadumise päeval oli tal seljas uus, sinist värvi kapuutsiga talvejope, millel kollast värvi vooder, jalas musta värvi püksid ja musta värvi platvormtalvesaapad. Eriliseks tunnusmärgiks Katrinil oli roosa juuksesalk.

13-aastasel Katrinil oli kadumisepäeval seljas pildil olev jope.
13-aastasel Katrinil oli kadumisepäeval seljas pildil olev jope. Foto: SA Kadunud

«Aastal 2000 olid Rummu kolm vanglat liiklussõlmena üle Eestiline strateegiline punkt – sinna kogunes kokku hulk erinevaid inimesi, kes käisid pakke viimas või üle aia piirituse kanistreid ning suitsuplokke loopimas. Liiklemist oli palju, Rummule sõideti kogu Eestist.

Kuskil on keegi, kes teab täpselt, mis 21 aastat tagasi Katriniga juhtus. Sihtasutuse Kadunud poolt on mul tegevjuhina palve kõigile inimestele: kes on aastate jooksul midagi kuulnud Katrini kadumisest, või kui keegi on midagi kuulnud «sellest Rummul või sellest vangilaagri kõrval kaduma jäänud tüdrukust», palun kindlasti mulle helistada ja rääkida mida te kuulnud olete.

Samuti on mul palve kõigile, kes mäletavad, kui teie tutvusringkonnast tekkis 2000 aasta jaanuaris kellelegi fotodel näha olev jope (Katrinil oli seljas täiesti uus jope), sellest ilma kõhkluseta meie infotelefonile 6616 776 helistada ja mulle sellest rääkida.

Garanteerin teie täieliku anonüümsuse,» kirjutas Aare Rüütel üleskutsesse.

Iga laps on emale kallim aare, justkui kaunim oaas kõrbesaarel, kirjutas 13-aastase Katrini ema Irma mõned aastad tagasi...

Posted by SA Kadunud on Laupäev, 16. jaanuar 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles