Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

USA kantrilaulja jaoks lõppes möödunud aasta kõheda avastusega: see on hetk, mida ma ei unusta kunagi

Elu24
Copy
Tyler Rich koos abikaasa Sabina Gadeckiga.
Tyler Rich koos abikaasa Sabina Gadeckiga. Foto: Laura Farr/ADM/MPI/Capital Pictures/Scanpix

USA kantrilaulja Tyler Richi (34) jaoks lõppes 2020. aasta kohutava avastusega. Rahvuspargis joostes avastas Rich aasta eelviimasel päeval noore mehe surnukeha. Kantrilaulja tunnistas juhtunut kirjeldades, et seda hetke ei unusta ta kunagi.

Neljapäeval, 30. detsembril läks kantrilaulja Tyler Rich Massachusettsi osariigis asuvasse rahvusparki jooksma. Järgmisel päeval kirjeldas mees oma Instagramis kõhedat avastust.

«Mul ei olnud plaanis 2020. aastat niiviisi lõpetada. Tuleb välja, et mu aasta viimane päev on mingil määral loogiline,» tõdes Rich. Postituse pildina jagas Rich kuvatõmmist uudisest, mille pealkiri oli «Politsei uurib riiklikust Chicopee mälestuspargist leitud surnukeha». 

Kantrilaulja kirjeldas oma postituses, et tema süda valutab selle noormehe pärast. «See on vaatepilt ja hetk, mida ma ei unusta kunagi.» Lisaks sellele tõstis ta postituses esile päästetöötajaid ja sõjaväejõude, kes vaatavad igapäevaselt surmale silma ning on võimelised oma elu elama.

Neljast pildist koosneva postituse kolm viimast kirjeldavad hetke, mil Rich surnukeha avastas. Kantrilaulja sõnul oli ta juba mõnda aega jooksnud, oli parasjagu metsas ja otsis mäest üles minekuks otseteed. «Ma olin üpris kaugel kohast, kus kõik teised tavaliselt jooksevad,» täpsustas Rich. 

Algselt arvas kantrilaulja, et ta nägi eemalt kodutut meest, kes lihtsalt magas. «Ta oli kõhuli ja tema jala külge oli nööriga kinniseotud kott ja ta oli nägu oli maas.» 

«Pärast temast mööda jooksmist tundsin talle kaasa ja mulle jäi mulje, et ta oli halvas seisus. Keerasin siis ümber ja läksin teda kontrollima.» Tagasi minnes ja noormeest lähemalt uurides avastas Rich, et ta ei hinga ja kui laulja peale lähemale kõndis nägi ta üleni verega kaetud nägu.

«Ehmatasin ja jooksin mäest üles, proovisin kedagi leida, kellel oleks telefon, et saaksin politseisse helistada. Mul oli tol hetkel ainult Apple'i käekell kaasas.»

Veidi kaugemal surnukehast nägi Rich lõpuks parki jalutama tulnud paari ja kantrilaulja sai hädaabinumbrile helistada. Sündmuskohale saabusid politsei, FBI ja detektiivid, kellega Rich paar tundi vestles. 

Noormees oli Richi arvates vanuses 18-25, kuid ta ei olnud selles postituse kirjutamise hetkel kindel. «Sest verd oli nii palju, aga ta nahk oli ikka valge. Tundus, et see ei juhtunud väga ammu.» Sündmuskohale saabunud korrakaitsjad leidsid noormehe käest relva, mis viitab sellele, et ta võis endalt ise elu võtta.

Rich avalikustas, et viimased 24 tundi on olnud tema jaoks rasked. «Midagi, mida ma kunagi ei unusta. [...] Surmvaikus keset parki. Ainult voolav vesi, tema ja mina.»

Hiljem sai kantrilaulja teada, et noormehe nimi oli Eric. Juhtunut kirjeldavate postituste alla jäeti ohtralt kommentaare, kus kõik tundsid Richile kaasa, et ta midagi sellist pidi kogema. Politsei tegeleb hetkel juhtunu uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles