VIDEOD ⟩ Mehhikos tagaotsitav jõugujuht jagas vaestele koos politsei abiga 80 tonni toitu laiali

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Naftavaraste jõugu liider käis isiklikult vaestele tonnide viisi toitu laiali jagamas.
Naftavaraste jõugu liider käis isiklikult vaestele tonnide viisi toitu laiali jagamas. Foto: Kuvatõmmis Facebooki videost

Mehhikos tagaotsitav naftavaraste jõugu pealik ilmus välja, et teha võimul olijatele ninanips ja jagas avalikult kohalikele elanikele laiali tonnide viisi toitu. Samal ajal aitas tal korda hoida linna politsei. 

Võimuse eest põgenev naftavaraste kuritegeliku grupeeringu ninamees tegi teisipäeva õhtul midagi üllatavat, kui ilmus avalikkuse ette lausa kahes vaesemas Puebla linnaosas ja jagas sealsetele elanikele laiali 80 tonni värsket köögivilja, vahendas Mexico News Daily.

Tagaotsitav Antonio Valente Martínez Fuentes hüüdnimega El Toñin jagas sotsiaalmeedias oma aktsioonist ka videoid ning päärdus elanike poole, kes seisid toidujärjekorras. 

«Minu nimi on Antonio Valente Martínez Fuentes. Minu ülesandeks on puudutada teie südameid, Jumal kogub teie jaoks palju toitu, palju köögivilju ja hoolitseb, et see jõuaks teie pühadesse kätesse, mu sõbrad ... Loodan, et need köögiviljad, mida ma teile jagan, toovad teile meelerahu,» rääkis Fuentes ühes videos.

Fuentes lisas, et tema motiiviks on aidata selle kahe linnaosa inimesi just peamiselt seoses koronaviiruse pandeemiast tingitud majandusraskustega.

Samuti soovitas ta rahvahulkadel jälgida oma Facebooki kontot, kus ta lubas teatada edasistest tarnetest.

Kuigi Puebla kuberner Miguel Barbosa on väitnud, et ametivõimud on Fuentesel jälil, näitasid videod, kuidas politseiautod valvasid toidu jagamist ja linna abipolitsei tänas Fuentest annetuste eest, mille ta oli teinud varjupaikadele ja munitsipaalhaiglatele. Kinni ei üritanud jõugujuhti aga keegi võtta.

Ühes videos lehvitasid järjekorras ootavad inimesed kaamerasse ja ei pidanud paljuks ka juubeldada.

Fuentes kaaskondlased pidid siiski ühel hetkel sekkuma ja rahvahulka korrale kutsuma ning meenutama sotsiaalse distantsi reegleid.

Fuentes viis haagisetäied toitu Agua Santa ja San Ramóni linnaosadesse, kus elanikud elavad peamiselt munitsipaalruumides. Viimaste päevade jooksul on interneti postitatud hulga fotosid ja videoid, mis näitavad sarnaseid ettevõtmisi ka teistes linnades.

Sealhulgas ka osariigi pealinnas asuvas Cuautlancingos. Lisaks toimus sarnane aktsioon Puebla kesklinnas asuvas Quecholacis.

Puebla kuberner Barbosa ütles hiljem, et Martínez teeb seda, kuna tal on soov minna poliitikasse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles