ROBIN HOOD ⟩ Häkker-preester varastas rikkurite kontodelt kümneid tuhandeid ja jagas raha vaestele

Elu24
Copy
Kreeka õigeusu preester piilub. Illustreeriv.
Kreeka õigeusu preester piilub. Illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Kreeka preester, kes mängis justkui modernset versiooni Robin Hoodist, läheb skeemi eest astateks kinni, kirjutab kohalik meedia.

Kreeklasest häkker-preester murdis sisse rikkurite pangakontodele ja võttis nendelt raha, mida kasutas väidetavalt kodutute toitmiseks. Skeem jõudis kesta tervelt kolm aastat, kuni Kreeka küberkuritegevuse politsei sellele jälile jõudis.

Praeguseks on 36-aastane preester kinni võetud, kuid sai siiski meediaga rääkida. Oma sõnul leiti rikkaid inimesi nii kodumaalt kui mujalt ja kasutati saadud raha Thessaloniki vaeste ja kodutute aitamiseks.

«Ma pole mitte midagi endale jätnud,» väitis ta. Siiski tunnistas preester, et jättis päris algul veidi oma «kulude katteks», kuid lõpetas selle, kuna mõned teised preestrid said ta jälile ja üritasid teda ära kasutada.

Pikaks ajaks vanglasse

Enda sõnul kahetseb preester mõnes mõttes tehtut. Teisalt on aga õnnelik, et sai teised inimesed õnnelikumaks teha ning neid hädas aidata.

Kokku kantis ta pangakontodelt minema üle 120 000 euro. Meest süüdistatakse nüüd organiseeritud kuritegevuses ja arvutipettuses. Selle eest võib ta Kreeka seaduste järgi saada 5-15 aastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles