TULISTAMINE LYONIS ⟩ Terroristiks peetud mees oli hoopis armukade abikaasa, kelle venelannast naine sebis preestriga (1)

Elu24
Copy
Preester naise kätt hoidmas. Pilt on illustratiivne.
Preester naise kätt hoidmas. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Prantsusmaal Lyonis sai 31. oktoobril rängalt haavata Kreeka õigeusu preester. Eile selgus preestrit tulistanud mehe motiiv, milleks oli armukadedus. 

BBC vahendas oktoobri viimasel päeval, et Prantsusmaal on tulistatud kreeka õigeusu preestrit, kes sai rünnakus tõsiselt vigastada. 

Tulistamine leidis kohaliku aja järgi kell neli, kui preester laupäeva õhtul oma kirikut sulges. Ründaja, kes lasi ohvrit kärbikust, tabas preestrit kaks korda kõhtu ja põgenes sündmuskohalt.

Kreeka õigeusu piiskopkond Prantsusmaal ütles, et ohvriks oli isa Nikolaos Kakavelakis ning et pärast Lyoni kirikus töötatud aega pidi Kakavelakis varsti naasma Kreekasse, vahendab Postimees. «Palvetame ta kiire tervenemise eest ning mõistame üheselt hukka kõik vägivalla vormid,» teatas kirik.

Kreeka õigeusu kiriku pea Prantsusmaal, Emmanuel Adamakis, lausus Prantsuse raadiojaamale Europe 1, et Kakavelakis ei pidanud Lyonis enam jumalateenistusi ning «tal oli palutud naasta Kreekasse».

Ilmselt toimus rünnak kiriku taga asuval väikesel siseõuel, kus preester oma kirikule kuuluvas ametikorteris elas, lausus Adamakis.

Politsei Lyonis asuva Kreeka õigeusu kiriku ees, kus 31. oktoobril leidis aset tulistamine.
Politsei Lyonis asuva Kreeka õigeusu kiriku ees, kus 31. oktoobril leidis aset tulistamine. Foto: JEFF PACHOUD/AFP/Scanpix

Vahetult pärast tulistamist paluti kohalikel piirkonnast turvalisuse mõttes eemale hoida. Sama päeva õhtul tegi Lyoni prokurör Nicolas Jacquet avaliku pöördumise: «Isik, kes võib esialgsete tunnistajate antud kirjeldusele vastata on politsei poolt vahi alla võetud.»

Jacquet lisas, et kahtlusaluse vahistamisel relva ei leitud, ning uurijad üritavad tema isikut tuvastada. 

Tulistamine leidis aset mõned päevad pärast seda, kui Lõuna-Prantsusmaa Nice'i kesklinnas sai Jumalaema kiriku juures noarünnakus surma kolm inimest. Esialgu kardeti, et Lyoni tulistamine seotud sellega, mida Prantsuse president Emmanuel Macron nimetas Nice'is islamifašistlikuks rünnakuks.

Esialgu polnud aga tulistamise motiiv teada, aga nüüd peaaegu nädal aega hiljem selgus, et preestrit tulistanud mees oli armukade abikaasa, vahendab BBC.

Nimelt tulistas Gruusiast pärit 40-aastane kahtlusalune 52-aastast preestrit, kuna viimasel oli tema abikaasaga afäär. 35-aastase abielus venelannaga afääri pidanud preester oli kuu aega varem andnud kirikule enda lahkumisavalduse. 

Eluohtlike vigastuste järel koomast ärganud preester rääkis juhtunust politseiga kolmapäeval. Hetkel taastub ta operatsioonist, mis tema elu päästis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles