Sven Lõhmus: Black Velvet on tagasi, et jääda

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Lõhmus
Sven Lõhmus Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

90ndate aastate popbändi Black Velveti liige Sven Lõhmus rääkis, et taasühinemiseks on mitmeid põhjuseid.

«Esiteks kindlasti selleks, et teha taas head muusikat. Ja mitte ainult selleks, et tulla välja «Greatest Hits» plaadiga, vaid tulla selleks, et jääda. See tähendab, et plaanis on teha ka päris uus plaat, millest meil juba mõned lood on valmis,» rääkis Lõhmus raadio Elmar hommikuprogrammis.

«Teiseks on jälle moes selline natukene retrolaine,» lisas muusik.

Lõhmus tunnistas intervjuus, et tegelikult polegi Black Velvet kunagi ametlikult laiali läinud. «Nii et comebackist on isegi veidi vale rääkida,» ütles ta.

Viimased lood ilmusid siiski aastal 1999. «Peale seda läks igaüks oma teed ja kõigil oli nii palju toimetamisi ja mul olid juba uued projektid plaanis,» meenutas Lõhmus.

Bändi koosseis on jäänud samaks – Lauri Liiv lauljana, Sven Lõhmus klahvidel ja Sveni vend Sulev Lõhmus trummidel. Kui Lauri ja Sven tegutsesid muusikas edasi, siis Sulev läks tööle riigiametisse. Sven tunnistas intervjuus, et Sulev on siiski muusikaga olnud seotud ka hiljem. «Sulev on ka aktiivne osaline ansamblis Mr. Happyman ja on veel löökriistu mänginud ka mitmes teises bändis,» selgitas Lõhmus.

Muusikastiililt on Black Velvet jätkuvalt pop-bänd. «Kuna produktsioon on ikkagi minu kätes, siis ma võin seda nihutada sinna ja tänna, aga ma arvan, et ta on ikkagi tänapäevane popformaat. See tähendab seda, et aluseks võib võtta näiteks Backstreet Boysi või Take Thati või kui räägime poistebändidest, siis kasvõi hetke britpopi punte,» selgitas Lõhmus.

«Tantsuline liin ta võib olla enam nii palju ei ole, aga samas anname igast singlist välja hulga remikse, nii et ka diskoritel peaks tööd jätkuma,» lisas ta.

90ndatel oli Black Velveti üheks kaubamärgiks ka imelik soeng. «Ma arvan, et me soenguid enam triibuliseks ei värvi, sest seda hakkasid meie järgi tegema kõik,» naeris Lõhmus. «Seekord me prooviks rõhuda muusikale,» selgitas ta.

Täiesti uute lugudega Black Velveti plaati lubab Sven hiljemalt järgmise aasta lõpuks. Kontserdid on planeeritud samuti järgmisesse aastasse. Mõned uued laulud on aga ka juba selle kuu keskel ilmuval «Greatest Hits» plaadil. Esimene uus singel kannab pealkirja «Velveteen».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles