Võõrad öös: koju tulnud tartlanna sai šoki, kui kööki astus

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Magav inimene. Pilt on illustreeriv
Magav inimene. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Tartus leidis üks reede öösel koju saabunud naine eest kutsumata külalise, kes ei pidanud paljuks ka pererahva sängi pugeda. 

30. oktoobri öösel sai politsei teate, et Tartus Ravila tänaval koju saabunud inimene avastas köögipõrandalt võõra magava mehe. Mees keeldus lahkumast, mispeale helistas naine häirekeskusesse ja jäi õues politseid ootama.

Patrulli saabudes oli võõras mees end juba voodisse sättinud. Politsei selgitas, et 54-aastane mees oli korterisse tagaukse kaudu sisse murdnud, ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

«Omaniku palvele alkoholi pruukinud unine mees ei reageerinud ning samas oli ta majja pääsemiseks lõhkunud ka ukseluku,» selgitas Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja Kerly Virk Elu24-le. 

Ukse lõhkumisega tekitatud kahju on umbes 300 eurot.

«Selliseid juhtumeid tuleb aeg-ajalt ette, kuid mitte tihti. Enamasti põhjuseks, et keegi on napsise pea tõttu või muul põhjusel oma koduukse naabri omaga segamini ajanud ning kui uks lukust lahti, siis end ka võõrasse tuppa sisse sättinud. Aga seda juhtub Lõuna regioonis paaril-kolmel korral aastas,» selgitas Virk.

Politsei kontrollib veel kogu juhtunuga seotud infot, kuid on võimalus, et mees elas kunagi samal aadressil, mis oli ka põhjuseks, miks just see maja ja uks teda eilsel õhtul eriliselt kutsusid. 

Politseini jõuavadki Virki sõnul need juhud, kus kutsumata külaline keeldub lahkumast või oma tekitatud varakahju. Antud juhul oli tegu mõlemaga.

«Eraldi statistikat meil selliste vahejuhtumite kohta ei ole. Need on üsna erandlikud juhtumid ikkagi,» selgitas Virk ja lisas, et ühtki sari-valeskohasmagajat politsei seni ka kohanud ei ole. «Kui siis üksnes need, kes napsise peaga süsteemselt end tänavale või pargipingile magama asetavad, küll mitte korduvalt kellegi elamisse,» sõnas Virk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles