AASTA ÄMBER ⟩ Endisele väimehele palgamõrva tellinud Arkansase vanaema jäi tobedalt vahele

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Jeri Dianna Tarter soovis lasta oma endise väimehe mõrvata.
Jeri Dianna Tarter soovis lasta oma endise väimehe mõrvata. Foto: FBI Arkansas

Eelmisel nädalal vahistati Arkansases üks vanaema, kellele esitati süüdistus oma tütre eksmehe mõrva plaanimise ja selle läbiviija palkamises. 

69-aastane Jeri Dianna Tarter astus seoses eelmainitud süüdistusega esimest korda kohtu ette selle nädala esmaspäeval, vahendas Crime Online.

Süüdistuse kohaselt võttis Tarter ühendust ühe mehega, kellega ta tutvus 15 aastat tagasi oma tütre kaudu, kui mees oli olnud tema tütre kolleeg ühes ööklubis ja pakkus talle «tööotsa».

Täpsemalt leppis Tarter mehega kohtumise kokku 7. oktoobril. Kohtumisel rääkis naine, kuidas tema tütar ja endine väimees kaklevad kohtus ühise tütre hooldusõiguse üle ning kuidas mees on olnud vägivaldne nii tütre kui ka tütretütre suhtes. Asjale vürtsi lisamiseks väitis Tarter, et eksväimees tegeles ka narkomüügiga.

Seejärel uuris Tarter, kas mees võtaks tülikast endisest väimehest vabanemise enda kanda või leiaks kellegi, kes mehe «ära koristaks»

Ööklubis turvamehena töötanud mees selgitas Tarterile, et võib-olla tunneb ta kedagi, kes saab naist aidata seoses narkokuritegudega. 

Kaks päeva hiljem jättis naine mehe kõneposti segase teate, kus uuris, kas mees on jõudnud teemaga tegeleda. 

Tarteril ei olnud aga aimugi, et juba järgmisel päeval helistas mees, kelle nime kohtus ei avaldatud, Little Rocki politseisse. 

Juba 14. oktoobril sekkus aga asjasse FBI agent Daniel Turner, kes  sai kohtust loa kuulata neile vihje teinud mehe ja Tarteri vahelisi vestlusi pealt.

Uurijatega koostööd teinud mees rääkis 15. oktoobril Tarterile, et on ise osariigist väljas, kuid tunneb Memphisest kedagi, kes võib tema probleemi aidata lahendada.

Turneri sõnul nõustus vanaema ilma igasuguste kõhklusteta Memphise mehele oma telefoninumbri andmisega ja ütles isegi, et ta sõidab vajadusel Memphisesse temaga isiklikult kohtuma.

Little Rocki FBI uurimisrühma teine liige Rob Bell võttis järgmisel päeval ühendust Tarteriga, teeseldes Memphisest pärit meest, ning tema ja Tarter kohtusid 20. oktoobri pärastlõunal Jacksonville'is asuva Walmarti kaupluse parklas. 

Seal andis Tarter Bellile 100 dollarit sularaha, mille ta lubas mehele maksta.

Turner rääkis kohtus, et FBI jälgis naist, kui ta sõitis vahetult enne kohtumist pangakontorisse, kust ta võttis arvatavasti sularaha välja. 

Pärast seda, kui Tarter rääkis Bellile tütre ja endise väimehe vahelisest hooldusõigusvaidlusest uuris Bell vanaemalt, kas ta soovib, et tütre endist meest hirmutataks pisut või mis on naise täpne eesmärk. 

«Tarter andis mõista, et tema sooviks oli see, et endine väimees satuks õnnetusse,» selgitas agent.

Tarter vihjas agendile selgelt, et Bell peaks endise väimehe tapma ja see peaks nägema välja nagu õnnetus.

Tarter rääkis FBI agendile, et ta oli varem palganud juba ühe inimese nii oma endise väimehe kui ka mehe ema tapma, kuid see inimene loobus plaanist. Naise tütrel ei olnud aga ema plaanidest vähimatki aimu.

Tarter lisas veel, et ei karda vanglasse minna ja teeks ise, kui oleks noorem või 30 kilo kergem.

Tarteri meenutas FBI agendiga vesteldes ka aega, mil ta sõitis oma autoga ja tulistas tunnistajatest vabanemiseks mitu korda 45-kaliibrilisest tulirelvast teist sõidukit, kuna soovis tunnistajatest vabaneda. 

Siiski jäi segaseks, mida inimesed olid pealt näinud, mis naist sedavõrd ärritas. 

Tarter ei pidanud paljuks ka FBI agendiga arutada erinevaid võimalusi, kuidas endine väimees tappa nii, et neile jälile ei jõutaks. 

Agent lubas seepeale Tarterile, et võib tapatöö sooritada nii, et see paistaks sissemurdmisena.

Tarteri soov oli ka, et endine väimees sureks enne nädalavahetuse saabumist.

Tarter pakkus agendile tasuks 1500 dollarit, kuid agent väitis naisele, et tapatöö läheb maksma 2000 dollarit ja lisaks tuleb Tarteril talle maksta veel 500 dollarit uue relva ostmiseks. 

Kohtumispaigas varitsesid ka teised FBI agendid, kes tunnistasid, et seepeale sisenes Tarter Walmarti, et võtta seal asuvast sularahaautomaadist 500 dollarit.

Järgmisel õhtul, 21. oktoobril saatis Tarter Bellile tekstisõnumi endise väimehe aadressiga.

22. oktoobril anti aga kohtu poolt välja Tarteri vahistamismäärus ning päev hiljem võeti vanaema vahi alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles