Purjus bussijuht sõidutas rahvast Maardust Lasnamäele

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

26. oktoobri hommikul Laagna teel tehtud puhumisreidi käigus tuvastasid politseinikud ühel bussijuhil alkoholijoobe.

Esmaspäeval kella seitsme ajal hommikul kõrvaldas politsei Laagna teel Kumu bussipeatuses puhumisreidi käigus ASi Sebe bussi roolist alkoholijoobes juhi. Buss sõitis liinil 100 Maardu–Tallinn. 

Pealtnägijate sõnul teisaldas politsei bussi ohutusse asukohta ja reisijad ootasid kuni liinile saadeti asendusbuss.

Liiklusjärelevalvekeskuse patrullitalituse juhi Varmo Reinu sõnul on mis tahes sõiduki juhtimine joobes olekus lubamatu. «Eriti lubamatu on aga selline käitumine professionaalse sõidukijuhi poolt, kelle ülesanne on teised reisijad turvaliselt kohale viia. Kutselised autojuhid peaksid näitama teistele liiklejatele eeskuju, mitte seadma teisi teadlikult ohtu,» rääkis Reinu Elu24-le. 

Sebe Harjumaa regiooni juht Lauri Vagenstein rääkis Elu24-le, et ettevõtte kõik bussijuhid kannavad sõitjate veol väga vastutusrikast ülesannet, kus nende peamine kohustus on reisijad turvaliselt sihtpunkti toimetada. «On äärmiselt kahetsusväärne, et leidus bussijuht, kes oma vastutusest aru ei saanud ning reisijaid ja kaasliiklejaid oma aktsepeerimatu tegevusega ohtu seadis,» sõnas Vagenstein.

Alkoholijoobes juhtide bussirooli sattumise välistamiseks, on Sebe Vagensteini kinnitusel paigaldanud kõikidesse bussidesse alkolukud, mis takistavad bussi käivitamist joobetunnuste ilmnemisel.

«Iseenesest on alkolukud usaldusväärsed ja töökindlad seadised. Kuidas bussijuhil õnnestus konkreetsel juhul buss käivitada, selgub juba ettevõtte sisejuurdluse käigus,» selgitas Vagenstein.

«Kuna ettevõttes on kehtinud ja kehtib alkoholijoobes ametikohustusi täitvate töötajate suhtes nulltolerants, siis selle bussijuhiga lõppes meil töösuhe sündmusega samal päeval,» sõnas Vagenstein ja lisas, et eeldatavalt määrab politsei bussijuhile joobes juhtimise eest karistuse lähiajal.

«Antud juhtumi kohta on alustatud väärteomenetlus liiklusseaduse § 224 lg 2 alusel, mille kohaselt karistatakse juhti rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheteistkümne kuuni,» teatas Põhja politseiprefektuur Elu24-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles