«Sõida või ma lasen su maha!» Allveelaevamõrvar Madseni äpardunud põgenemise lugu

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Peter Madsen jõudis teisipäeval vanglast põgeneda umbes poole kilomeetri kaugusele, kui politsei ta lõpuks ümber piiras. Madsen vahistati pärast mitmetunnist ootamist.
Peter Madsen jõudis teisipäeval vanglast põgeneda umbes poole kilomeetri kaugusele, kui politsei ta lõpuks ümber piiras. Madsen vahistati pärast mitmetunnist ootamist. Foto: Reuters / Scanpix

2018. aastal Rootsi ajakirjaniku mõrvas süüdi mõistetud ja eluaegse vanglakaristuse saanud Peter Madsen seisis kolmapäeva hommikul taas kohtu ees. Sel korral süüdistati meest päev varem vanglast põgenemise katses, mille käigus ähvardas mees pantvangi relvamaketi ja lubas kõik pommiga õhku lasta. 

2017. aastal Rootsi ajakirjaniku Kim Walli oma allveelaevas mõrvanud ja seejärel naise laiba tükeldanud Taani teadlasele Peter Madsenile mõisteti jõhkra tapatöö eest 2018. aastal eluaegne vangistus. Mees viidi õige pea pärast karistuse jõustumist Herstedvesteri vanglasse, kust ta 20. oktoobri hommikul põgeneda üritas. 

49-aastasel Madsenil õnnestus teisipäeva hommikul kella üheksa paiku kinnipidamisasutusest põgeneda, kui ta võttis ühe vanglas töötanud psühhiaatri pantvangi. Valvurid lasid pantvangi relvataolise esemega ähvardanud Madseni välja, kuna ei olnud kindlad, kas tegemist oli maketi või ehtsa relvaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles