VIDEO ⟩ Riias trahvi saanud eestlane lõikas autolt tõkiskinga maha ja pani piiri poole ajama (1)

Elu24
Copy
Juht peeti Tallinna maantee ääres kinni.
Juht peeti Tallinna maantee ääres kinni. Foto: TVNET

Läti politsei pidi reageerima äärmiselt veidrale kutsele ja kinni pdama eesti juhi, kes lahkus Riiast trahvi maksmata, vahendab portaal Limon Läti meediat.

Eile pärastlõunal sai Riia-Tallinna maantee ääres asuva Ādaži patrull pealinnast ootamatu teate. Nimelt paluti neil kinni pidada Riiast Eesti poole sõitev Eesti numbrimärkidega auto.

Selle juht oli hakkama saanud sigadusega - Eesti kodanik lõikas akuketaslõikuriga ratta pealt maha rattablokeerija. Selle pagasiruumi visanud, lahkus ta teenitud trahvi maksmata Eesti suunas.

«Lutikas» autos

Ādaži patrull läks kell 19 paiku tee äärde «saaki» varitsema, midagi aimamata sõitis Eesti kodanik neile otse sülle. Kohaliku jaoskonna ülema Oskar Feldmanise sõnul on kõik rattablokeerijad GPS-seadmega varustatud.

«Märkasime sobiva numbrimärgiga autot, peatudes nägime, et seda juhib Eesti kodanik,» selgitas Feldmanis. «Temalt küsiti, kas tal on selline seade, ning mees näitas seda meile vabatahtlikult pagasiruumi avades.»

Toyota pagasiruumi oli eestlane tõkise visanud, kuna ei tahtnud enda sõnul tänavat prügistada. Selle omaniku - Riia liiklustalituse - jaoks on tegemist aga vargusega, lisaks rikkus mees seadme ja jättis Riias trahvi maksmata.

Nii läks asi talle kokkuvõttes kallimaks maksma - seadme maksumus on mitusada eurot. Liiklustalituse teatel eemaldatakse sedade autodelt omavoliliselt umbes korra kuus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles